Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

21 Листопада, 2023 р., 11:12
    21 листопада в Україні відзначаємо День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.   13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи». Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.   У цей день до пам’ятників загиблим учасникам Революції Гідності приносять квіти у пам’ять про Небесну сотню.   Згадаймо в молитві тих, хто віддав свої життя за Батьківщину і тих, хто продовжує боронити гідність і свободу кожного з нас!
21 Листопада, 2023 р., 09:42
     Якщо військовослужбовець вважає, що рішення комісії не відображає його реального стану здоров’я, він може оскаржити висновки ВЛК. Варіантів оскарження є два: у досудовому порядку та через суд. Зазвичай позитивний результат можна отримати вже на етапі перегляду у досудовому порядку, тож краще почати з нього.   Для цього необхідно:  -Написати заяву/скаргу щодо непогодження з висновками ВЛК та проханням переглянути вказане рішення вищою ВЛК. -Долучити до заяви/скарги усі відповідні медичні документи, копію попереднього рішення ВЛК та копію військового квитка (посвідчення офіцера). Заяву, медичні документи та копію постанови ВЛК необхідно або самостійно принести до вищої ВЛК, або надіслати поштою цінним листом з повідомленням про вручення з описом вкладення на адресу відповідної ВЛК.   Військово-лікарська комісія за результатом розгляду переглядає оскаржувану постанову або може направити на повторний (контрольний) медичний огляд. Потім позивачу надають новий висновок про стан здоров’я, саме він тепер і буде братися до уваги. У спірних та складних випадках право на винесення остаточного рішення залишається за Центральною військово-лікарською комісією (ЦВЛК). Якщо оскарження в досудовому порядку не принесло позитивного результату – позивач може звернутися до суду.   Варто зазначити, що суд не може скасувати рішення ВЛК за медичними показниками, адже це не входить в його компетенцію. Але суд може встановити порушення процедури проведення військово-лікарської комісії та на цій підставі скасувати таке рішення ВЛК.
20 Листопада, 2023 р., 14:38
  Служба надзвичайних ситуацій просить населення країни дотримуватися правил безпеки, які важливо знати усім:
20 Листопада, 2023 р., 10:56
        З метою підвищення фахового рівня працівників соціальної галузі в сфері захисту прав та інтересів дитини у громаді, а також налагодження механізму ефективної взаємодії між різними суб’єктами захисту прав дитини працівники Добросинсько-Магерівської сільської ради взяли участь у тренінгу «Міждисциплінарний підхід в контексті захисту прав та інтересів дитини, що опинилися у складних життєвих обставинах».   Під час заходу учасники обговорили базові поняття в сфері захисту прав та інтересів дитини: підтримка сімʼї в громаді, механізми виявлення жорстокого поводження з дітьми, робота міждисциплінарної команди.   На тренінгу було опрацьовано низку важливих питань щодо забезпечення підходу з підтримки та захисту дітей та надання соціальних послуг сім’ям, що потребують підтримки.  
20 Листопада, 2023 р., 10:13
      У сесійній залі адмінбудівлі Добросинсько-Магерівської сільської ради запрацювала виставка дитячих малюнків мистецької студії "Сонях", яка триватиме впродовж кількох тижнів.   Керівник студії пані Ярослава Попович провела майстер-клас із створення мистецької роботи, розповіла про нюанси створення малюнка, про значення та важливість розвитку дитячих талантів.   Відкриття виставки супроводжувалося дитячою радістю та сміхом, нагородженням юних художників, гордістю їхніх батьків, привітаннями та побажаннями керівництва громади нашій талановитій малечі.   Вітаємо юних художників! Хай цей захід буде вдалим початком у мистецькому зростанні!   Вдячні керівниці студії Ярославі Попович за ініціативність, проведену роботу та любов до мистецтва й заохочення до цього наших дітей!  
20 Листопада, 2023 р., 10:06
   У нашій громаді відбувся захід, присвячений українській та польській історичній та культурній спадщині у прикордонному регіоні.   Учасники заходу мали можливість послухати цікавий виступ наукового працівника Туристичного інформаційного центру та екскурсовода Віктора Заславського про спільні сторінки української та польської історії.   Гості також презентували короткий фільм про туристичні місця та багатство культурної спадщини нашого краю. Під час заходу відбувся міні-концерт української музики, зокрема класики Мирослава Скорика у виконанні вихованок музичної школи м. Жовква та пісень музичного колективу Ірени Калітовської та Наталії Полоцької.   Зустріч відбулася в рамках реалізації проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Розширюючи горизонти - транскордонна промоція культури - Мейсце-П’ястового та Жовкви», який спрямований на збереження та поширення культурної спадщини шляхом організації спільних польсько-українських культурних зустрічей.  
20 Листопада, 2023 р., 08:43
Це свято гідних, сильних та незламних людей, які в умовах війни працюють на благо рідної держави.   Вдячні за самовіддану й невтомну працю, прагнення перемоги, розвиток та здобутки на українській ниві! Пишаємося українськими аграріями! Хай вам щастить! Здоров'я та достатку вашим родинам!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь