Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Актуальна інформація

10 Жовтня, 2023 р., 14:59
Ми - переможці у проєкті «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку»   Добросинсько-Магерівська територіальна громада стала переможцем у проєкті «Людський вимір – інклюзивні дані для стабільності та розвитку» та реалізує проєкт «Надання якісних соціальних послуг та проведення соціальних заходів для вразливих груп населення» за рахунок грантових коштів у розмірі еквіваленту 12,000 тис. доларів США.   Після успішного проходження тренінгів, етапу діалогових сесій, проведення дослідження зі збору та аналізу даних, визначила нагальну потребу, склала план реагування громади для участі в відборі ініціатив, для його наступної реалізації та успішно пройшла відбір серед ініціатив учасників.   Проєкт «Надання якісних соціальних послуг та проведення соціальних заходів для вразливих груп населення» представила Світлана Вус, директор КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради під час сесії з обміну досвідом та презентацій планів реагування громад Львівщини.   Метою проєкту є підвищення якості надання різноманітних соціальних послуг для мешканців вразливих категорій населення громади через забезпечення центру надання соціальних послуг необхідними технічним обладнанням та засобами пересування, розширенням робочого простору та його облаштуванням, наповнення необхідними меблями, тощо. Проєкт буде реалізовано КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради та головним спеціалістом відділу економічного розвитку, сільського господарства та ЖКГ Орест Борис. Нагадаємо, що проєкт втілюється «Міжнародною організацією з міграції» IOM Ukraine в партнерстві із Західноукраїнський ресурсний центр та фінансується Посольством Канади.
15 Вересня, 2023 р., 14:57
Працівники Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» надають соціальні послуги особам/сім'ям, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, а саме: - інформування; - догляд вдома; - натуральна допомога.   Виконують план роботи в частині заходів "Про забезпечення належної підготовки до роботи в осінньо-зимовий період та на період проходження опалювального періоду 2023-2024 років". Здійснюються спільні виїзди з старостами старостинських округів та працівниками відділу поліції №2 з метою проведення бесід з сім'ями, які перебувають у складних життєвих обставинах на теми: - виконання батьківських обов'язків; - попередження та недопущення домашнього насильства; - попередження та недопущення наслідків жорстокого поводження з дітьми; - ведення здорового способу життя; - формування у батьків навичок щодо забезпечення належних умов для проживання дітей та їх повноцінного розвитку.
08 Вересня, 2023 р., 12:26
Інформуємо Вас про те, що Благодійний фонд “Незабутні” організовує вперше у м.Львові (10 вересня 2023 року) благодійний захід для людей з деменцією та їхніх доглядальників та родин - "Кафе Незабутні".   Такий формат підтримки людей з деменцією та їхніх родин довів свою ефективність у світі та був успішно впроваджений у Києві в 2021 році. Він направлений на покращення психоемоційного стану людей з деменцією та їхніх доглядальників, а також на формування спільноти, дружньої до людей з деменцією, підвищення обізнаності про синдром та зменшення стигматизації.
21 Серпня, 2023 р., 13:30
  18.08.2023 року в рамках проєкту «Людський вимір», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції IOM Ukraine працівники КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради та відділy економічного розвитку, сільського господарства та ЖКГ провели захід з питань «Надання якісних соціальних послуг та проведення соціальних заходів для вразливих груп населення».   За результатами опитувань складено план реагування громади щодо надання якісних соціальних послуг. Виконавчим партнером з провадження діяльності в рамках проєкту у Львівській області є Фонд розвитку громадських організацій Західноукраїнський ресурсний центр.   Захід провела Оксана Чабан, регіональний координатор проєкту лабораторія творчого діалогу. У заході взяли участь працівники КУ «Центр надання соціальних послуг», працівники відділів сільської ради та громадяни, які отримують соціальні послуги в комунальній установі.  
28 Липня, 2023 р., 08:31
                                                   Звіт
12 Червня, 2023 р., 11:11
  У Львівській обласній раді відбувся форум «За християнські цінності» за участю представників духовенства, освітян, військовослужбовців, лідерів громадської думки, депутатів різних рівнів, науковців, представників громадських організацій, місцевого самоврядування, щоб привернути увагу суспільства до законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» та обговорити питання захисту християнських цінностей.   У форумі взяли участь начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Добросинсько-Магерівської громади Уляна Копоть та директор КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради Світлана Вус.   Спікери наголошували на важливості сімейних цінностей, середовища, у якому виховують дітей, а також інституту сім'ї, як прикладу для наслідування.  
08 Червня, 2023 р., 15:51
    Працівники КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради взяли участь у тренінгу щодо протидії домашньому насиллю, який відбувся в межах проєкту “Любов не б’ється”.   «Насильство - це не завжди побої. Це десятки форм, які мають одну спільну ознаку - відсутність поваги до іншої людини, прагнення влади та контролю над нею, керування її рішеннями і діями. Якщо чоловік бʼє жінку, він битиме дітей. Часто діти страждають від насильства більше, ніж дорослі, бо вони намагаються підставити мамі плече, захистити її. Переважно різні види насилля поєднуються. І також здебільшого жертва намагається приховати поведінку кривдника, бо їй соромно за такий свій вибір, вона не знає, куди їй подітися і хто її може підтримати”, - пояснює Зоряна Кручак, фаховий психолог.   Учасники розглянули різні приклади всіх видів домашнього насилля: фізичного, психологічного, сексуального та економічного.   Навчання на тему протидії насиллю є частиною проєкту “Любов не б’ється”, який реалізовує БФ “Перспектива Нова” за підтримки «Common Sense Communications», у партнерстві з Львівська районна державна адміністрація  
30 Травня, 2023 р., 12:35
  1 червня відзначаємо свято маленьких громадян нашої України. Саме заради здійснення дитячих мрій та сподівань, заради їхнього комфорту ми, дорослі, готові долати всі труднощі і перешкоди.   Ігри на свіжому повітрі, майстер-класи із виготовлення листівки Захисникам України, участь у конкурсі малюнків "Мамо, я - художник", солодкий стіл та подарунки - таке свято організували для дітей нашої громади. Цікавою для дітей була розмова із представниками поліції, в якій малечі нагадали про їхні права, обов'язки, правила безпеки при розмові із незнайомцями. Охочі могли посидіти в поліцейському автомобілі та відчути себе в ролі поліцейського.   Захід організували працівники КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради та вдячні за допомогу працівникам Відділ поліції 2 ЛРУП 1 ГУНП у Львівській області, служби у справах дітей, відділу культури, туризму, молоді та спорту, відділу економічного розвитку, сільського господарства та ЖКГ Добросинсько-Магерівської сільської ради.   Щиро бажаємо вам, дорогі наші діти, вашим батькам, бабусям і дідусям, миру, міцного здоров’я, добра та сімейного затишку. Нехай дитинство буде мирним, яскравим, сповненим любові та добра!   Дякуємо за надані подарунки Благодійний фонд HOPE.UA, СП ТОВ "ЕТРУС", OKTO clay factory за набори для ліплення, ТВП "Жовківський цех безалкогольних напоїв".  
29 Травня, 2023 р., 16:20
  Щороку в перший день літа відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – свято радості та надії. Кожна дитина має повне право бути захищеною, гармонійно розвиватися й навчатися. Свято також є нагадуванням суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими.   Завітали  в гості до учнів Городжівської та Кіптівської загальноосвітніх шкіл I ст.   Працівники КУ Центр надання соціальних послуг Добросинсько-Магерівської сільської ради спільно із відділом культури, туризму, молоді та спорту провели із дітьми бесіди та ігри на свіжому повітрі. Дітям нагадали про їхні права, обов'язки, повторили правила безпеки при розмові із незнайомцями.   Малеча брала активну участь в розвивальних іграх, в ліпленні.   Сподіваємось, такі заходи позитивно вплинуть на навчання та розвиток наших дітей.   Вдячні СП ТОВ "ЕТРУС" за солодкі подарунки для малечі та набори для ліплення OKTO clay factory.  
25 Травня, 2023 р., 11:15
  Щороку тисячі українців відчувають на собі домашнє насильство. Лише у 2022 році Нацполіція зафіксувала понад 250 тис. звернень.   Отож, для того аби захистити громадян в Україні функціонує Система безоплатної правової допомоги (БПД). Юристи та адвокати надають консультації, допомагають з підготовкою документів та складанням заяв до правоохоронних органів. За потреби залучають адвокатів. Щоб захистити себе за допомогою юристів – телефонуйте до контактного центру системи БПД 0 800 213 103 або звертайтесь до найближчого бюро https://linktr.ee/legalaid.gov.ua   Що робить адвокат/юрист, призначений системою БПД? представляє ваші інтереси в суді чи інших державних органах; допомагає скласти необхідні документи: заяву на видачу обмежувального припису, заяви на відшкодування матеріальної/моральної шкоди, заяву до суду про бездіяльність слідчого тощо; допомагає отримати направлення до шелтера/притулку для постраждалих від домашнього насильства   Як можна покарати кривдника та захистити себе? повідомити про скоєне правоохоронні органи; звернутися до юристів і психологів для фахового супроводу; отримати обмежувальний припис; у разі невиконання обмежувального припису кривдника можна притягнути до кримінальної відповідальності — арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.   Обмежувальний припис видає суд за результатом розгляду відповідної заяви, строком від 1 до 6 місяців, з можливістю продовження його дії. Права кривдника на цей період: заборона перебувати в місці спільного проживання; усунення перешкод у користуванні майном, що є об’єктом спільної власності; заборона наближатися на визначену відстань до місця проживання (перебування), навчання, роботи, інших місць частого відвідування постраждалою особою; заборона особисто і через третіх осіб розшукувати постраждалу особу; заборона писати, телефонувати тощо.   Зазначимо, усі заходи вживаються для того, щоб убезпечити постраждалих.   Львівська обласна державна адміністрація 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь