Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

25 Травня, 2023 р., 09:32
Вміння чекати - один із важливих навиків не тільки для дітей, а й для дорослих. Але якщо у дорослих на цей навик впливає характер, темперамент, досвід та самоконтроль, то в дітей з цим великі проблеми, особливо у дітей з затримкою розвитку та мовлення.   В повсякденному житті ми стикаємось із необхідністю чекати щодня, це і черги, і пробки, і настання очікуваних подій. І якщо дитина не вміє чекати, то кожна така ситуація буде призводити до стресу і викликати небажану поведінку.   Що ж робити? 1.Починати навчати малюка в спеціально структурованому для цього середовищі, де ви зможете контролювати час очікування і доступ до заохочень. 2.У зв'язку з тим, що навичка очікування - це одна з форм комунікації, можна скористатися карточками PECS із символом "чекай". 3. Змоделювати ситуацію в якій дитина попросить про бажаний предмет. Але замість того, щоб відразу передати його малюкові ви дайте карточку "чекай". В перші рази це очікування в 2-3 секунди. Забираєте в малюка карточку і даєте бажаний предмет. Обов'язково хвалите. Для закріплення вміння необхідно повторювати процедуру протягом дня багато разів в різних спланований заздалегідь ситуаціях. 4. Поступово збільшуйте час очікування на пару секунд з кожною пробою. 5. Як тільки час очікування буде близько 30 сек. запропонуйте разом з карточкою предмет, що може зацікавити дитину на деякий час. У вас може бути заготовлена коробка з такими предметами (книжечка, антістреси для рук, тощо). 6. Коли в структурованому середовищі навичка закріплена переходимо до відпрацювання вміння в реальному середовищі. Починайте з передбачуваних ситуацій. Окрім карток PECS можна використовувати пісочний годинник.   Наберіться терпіння, будьте послідовні і у вас обов'язково все вийде!
24 Травня, 2023 р., 10:53
  Мій любий солдате, пишу я до тебе З подякою від щирого серця, Що маю сьогодні я мирнеє небо, Й надію, що лихо минеться.   Спортивно-патріотичний захід з нагоди Дня Героїв відбувся 23.05.2023 р. у с. Добросин. Дійство розпочалося з молитви на площі, біля алеї Героям Небесної Сотні. Присутні вшанували борців, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, помолилися за тих, хто продовжує захищати нашу державу сьогодні.   Друга спортивна частина відбулася на стадіоні. Учасники восьми шкіл змагалися у різних конкурсах.   За підсумками журі перемогли такі команди: - вихід із стройовою піснею - Замківський ЗЗСО І-ІІІ ст. - конкурс "Інсценізація української пісні" - Добросинський ЗЗСО І-ІІІ ст. - історична вікторина - Лавриківський ЗЗСО І-ІІІ ст. - садіння картоплі - Лавриківський ЗЗСО І-ІІІ ст. - стрибки у мішку - Бишківський ЗЗСО І-ІІІ ст. - косарі - Бишківський ЗЗСО І-ІІІ ст. - ходьба на лижах - Магерівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. - комбінована естафета - Добросинський ЗЗСО І-ІІІ ст. - стрибки з місця - Магерівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. - перетягування линви - Магерівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. У загальному заліку змагань команди здобули такі місця: І місце - команда Бишківського ЗЗСО І-ІІІ ст. ІІ місце - команда Замківського ЗЗСО І-ІІІ ст. ІІІ місце - команда Магерівського ОЗЗСО І-ІІІ ст.   За участь нагороджені: команда Добросинського ЗЗСО І-ІІІ ст. команда Хитрейківського ЗЗСО І-ІІ ст. команда Лавриківського ЗЗСО І-ІІІ ст. команда Кунинського ЗЗСО І-ІІ ст. команда Кам'яногірськогоЗЗСО І-ІІ ст.   Нехай буде молоде покоління гідне подвигу наших Героїв!   Дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення змагань!  
24 Травня, 2023 р., 10:25
  Кінець травня – час, коли висаджують у відкритий ґрунт розсаду більшості овочевих культур.   З цієї нагоди ми зібрали для вас серію тематичних посібників, які допоможуть розібратися, які бувають основні хвороби та шкідники огірків, капусти та пасльонових (помідори, перець, баклажани).   Дивіться посібники і дізнайтеся, як правильно та безпечно захистити городину, щоб отримати гарний урожай. Посібники були підготовлені в межах підтриманого Програмою USAID АГРО проєкту #ГородинаUA: підтримка ММСП галузі овочівництва у забезпеченні продовольчої безпеки, що реалізовала Ukrainian Berries Association. Завантажити посібники можна на каналі АГРО у Телеграм за посиланням: https://t.me/USAID_AGRO_Ukraine    
23 Травня, 2023 р., 12:36
  Львівщина вперше за свою історію та другою після столиці прийняла демонстраційний день українських виробників FPV-дронів – безпілотників з функцією передачі відео в реальному часі, які керуються спеціальною гарнітурою. Швидкі й маневрені, здатні зі снайперською точністю влучати в ціль та є важливим доповненням до артилерії.   Понад 30 виробників. 250 учасників. Демонстраційні польоти.   Організували подію з ініціативи Dignitas Fund і Victory Drones у партнерстві зі Львівською обласною військовою адміністрацією.   Захід є частиною масштабного всеукраїнського збору на ударні коптери «Люті пташки». З 10 березня в межах ініціативи зібрали вже майже 30 мільйонів гривень, які необхідні для того, щоб закупити 1000 FPV-дронів українського виробництва та вибудувати безперебійну систему виготовлення таких дронів у нашій державі. Якщо можна у найгарячіші точки на війні відправляти техніку, а не людей, треба це робити! Вся Україна має включитися, бо це тисячі врятованих життів наших захисників та захисниць, тисячі людей, яким не знадобляться лікування і реабілітація після повернення з фронту, тисячі дітей, які не осиротіють. Це розвідка, це наші очі на війні і ми маємо подбати, щоб вони були максимально всевидячими й з гострим зором.   Треба воювати технологіями, а не людьми! Dignitas Fund та Victory Drones, дякую за те, що надихнули цією ідеєю всю державу. Максим Козицький 
22 Травня, 2023 р., 15:15
Як подати декларацію для отримання податкової знижки Начальник Жовківська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Богдан ЗВІЗЛО  нагадує, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року - по 31 грудня 2023 року.
22 Травня, 2023 р., 15:14
«У Центрі обслуговування платників Жовківської ДПІ відбулась зустріч з платниками податків, щодо особливості застосування РРО/ПРРО та переваги подання звітності в електронному вигляді» Під час навчання наголошено присутнім, що порядок реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) визначено нормами розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547».
22 Травня, 2023 р., 14:19
  За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології України: По території Львівської області: 22 – 24 травня по півночі території області переважно висока (4-й клас) та надзвичайна (5-й клас)пожежна небезпека. Львівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області
22 Травня, 2023 р., 14:02
  Відбувся фінал конкурсу читців віршів "З любов'ю, ніжністю, теплом...", який організував відділ культури, туризму, молоді та спорту.   Отже, результати конкурсу: І місце у віковій категорії «Дорослі» — Любов Зелена. ІІ місце — Наталія Лупій. ІІІ місце — Анна та Марія Головко. І місце у віковій категорії «Юнаки» — Марія Орищин. ІІ місце — Вікторія Гуцуляк, Богданна Бучма. ІІІ місце — Ярина Кукіс, Оксана Сало. І місце у віковій категорії «Діти» — Злата Паньків. ІІ місце — Остап Лесюк, Анна Козак, Дем’ян Каліка. ІІІ місце — Михайло Павлик, Ярина Доліновська, Юстина Чир.   Вітаємо таланти нашої громади та бажаємо успіхів, натхнення, нових творчих звершень усім учасникам! За подарунки для конкурсантів дякуємо ПП "Панч" (Василь Панчишин), Оксані Крак та Андрію Стадницькому.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь