Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ економічного розвитку, сільського господарства та ЖКГ

19 Лютого, 2024 р., 11:21
                                                                                
01 Лютого, 2024 р., 10:18
      За підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка» (USAID КЕУ) оголошено прийом грантових заявок на реалізацію заходів, спрямованих на підтримку та розвиток українських переробних підприємств у харчовій галузі.   Планується надати орієнтовно 10 млн. доларів США на 30 грантів, сума підтримки на кожен становитиме від 150 тис. доларів США до 500 тис. доларів США, залежно від обсягу діяльності та остаточних домовленостей із Програмою USAID КЕУ. Про це повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації з посиланням на компанію «Кімонікс Інтернешнл Інк.».   Вимоги до заявника на грант: -понад 100 осіб працівників; -не менше 200 млн. гривень річного обороту; -власний внесок - від 30 до 50% від загального бюджету.   Терміни по гранту: - Дата проведення інформаційної онлайн-сесії: 13 лютого 2024 р (зареєструватись на сесію необхідно за посиланням: http://surl.li/pxdah до 12 лютого 2024 р.); - Кінцева дата подання письмових запитань: 19 лютого 2024 р. -Кінцева дата надання письмових відповідей: 22 лютого 2024 р. -Кінцевий термін подання заявок: 8 березня 2024 р. Діяльність, яка може бути підтримана в рамках цього гранту: - Закупівля обладнання та/або устаткування для покращення процесів/продукції/технологій, а також послуги монтажу, пов’язаних з придбанням обладнання. -Діяльність, пов’язана зі запуском виробництва технологічно нового або вдосконаленого продукту за допомогою обладнання та устаткування, придбаного в рамках цього гранту. -Підтримка діяльності сталих підприємств, які вже мають продуктову лінійку. -Діяльність, пов’язана зі виходом на нові ринки та/або розширенням існуючих.   Більш докладно про грант за посиланням: http://surl.li/pyrfy Щоб подати заявку, необхідно заповнити онлайн-форму на порталі управління заявками Submittable за посиланням: http://surl.li/prrbv   Інструкції по заповненню заявки за посиланням: http://surl.li/pyqzp   Усі запитання щодо цього гранту (ЗПЗ)-2024-038 слід надсилати на адресу grants@cepukraine.org до 19 лютого 2024 р.   «Подані заявки на грантову програму повинні чітко пояснювати, яким чином запропоновані закупівлі та/або діяльність за кошти гранту сприятимуть розширенню існуючого виробництва, створенню нових робочих місць, модернізації виробництва або створенню нових інноваційних продуктів», - наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Tetiana Hetman
31 Січня, 2024 р., 14:15
У зв’язку із тимчасовою технічною проблемою в роботі Кабінету бронювання заявки на бронювання прийматимуться на електронну пошту: bronagro2024@gmail.com   До заявки на бронювання додається:   список на бронювання військовозобов’язаних (у двох форматах Excel та PDF), за встановленою формою; обґрунтування щодо необхідності бронювання; рішення про визначення підприємства, установи та організації, критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період; довідка про кількість військовозобов’язаних за встановленою формою.   Встановлені форми передбачені Порядком бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76.    
31 Січня, 2024 р., 14:13
     Європейський Союз та Група Світового банку разом з Урядом України започаткували роботу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який сприятиме розвитку аграрного сектору та спрямований на підтримку малих фермерів, які обробляють земельні ділянки площею до 500 гектарів.   Фонд часткового гарантування кредитів надаватиме гарантії українським банкам у розмірі до 50 % зобов'язань позичальника за інвестиційними кредитами та кредитами на фінансування оборотного капіталу, з метою підтримки малих фермерів, які володіють сільськогосподарськими угіддями площею до 500 гектарів або користуються ними.   Відібрані позичальники можуть отримати: - кредити на фінансування оборотного капіталу на термін до 3 років; - інвестиційні кредити на термін до 7 років; -кредити для купівлі землі на термін до 10 років.   Максимальна сума кредиту дорівнює еквіваленту 800 000 доларів США на одного позичальника. Доступ до гарантій Фонду та скористатися іншими державними програмами можуть малі фермери, які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі.   «Ця ініціатива – важливий крок для малих фермерів України та зокрема для Львівщини. Адже в області здійснюють діяльність близько 600 фермерських господарств із площею до 500 га. У більшості таких господарств відсутня належна застава для залучення кредитів, а Фонд часткового гарантування кредитів дасть можливість малим фермерам розвивати свій бізнес та забезпечить сталість розвитку сільського господарства» - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Tetiana Hetman   Також члени групи Світового банку запровадить загальнонаціональну інформаційну кампанію з метою надання малим фермерам необхідних знань про програму, включно з інформацією про процес подання заявок та фінансові продукти банків-учасників Фонду часткового гарантування кредитів.
30 Січня, 2024 р., 14:09
         Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) нагадує про завершення терміну подання заявок у межах другого циклу грантової програми, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) і має на меті розвиток сільськогосподарського сектору та відновлення або зміцнення ланцюжків доданої вартості. Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 31 січня 2024 року.   Участь у програмі можуть взяти сільськогосподарські виробники з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та частини Чернівецької областей, подавши заявку на одне з грантових вікон: -до 370 000 грн (10 000 дол. США) для малих сільгоспвиробників; -до 925 000 грн (25 000 дол. США) для сільськогосподарських мікро- та малих підприємств, сільськогосподарських кооперативів та асоціацій виробників продукції з географічними зазначеннями (ГЗ).   Докладніше ознайомитись з умовами та матеріалами для участі у грантовій програмі можна за посиланням: -Ознайомчий вебінар другого грантового циклу https://drive.google.com/.../1y8cMsIi95Ig1iC7kMtevi7.../view -Посібник для участі у грантовій програмі https://drive.google.com/.../1w3ZzUOYFYwfwGlOWWegyvP.../view   Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА  
23 Січня, 2024 р., 08:45
  Безкоштовне навчання для жінок-фермерок Львівщини щодо вирощування плодово-ягідних, горіхоплідних та овочевих культур   Безоплатне навчання для жінок-фермерок, або тих жінок, які лише планують розпочату фермерську діяльність стартує з 19 лютого та триватиме до 5 березня 2024 року. Навчання проходитиме щоденно з 10 до 15 год. Курс передбачає набуття практичних навичок щодо вирощування плодово-ягідних, горіхоплідних та овочевих культур.   Проєкт з безоплатного навчання відбуватиметься за сприяння Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, департаменту агропромислового розвитку ЛОДА за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (ЛСА) та спрямований на підготовку кадрів (жінок-фермерів) для розвитку аграрного сектору та визначення подальших заходів підтримки реконструкції сільськогосподарського виробництва та оцінки потреб широкомасштабної підтримки продовольчої галузі. Орієнтовна чисельність групи для проходження курсу – 25-30 осіб. Реєстрація на курс навчання триватиме до 24 січня 2024 року за посиланням: https://1ll.ink/iw6MP Після проходження курсу кожен учасник отримає сертифікат.   Місце проведення навчання: Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України (Львівська обл, Львівський р-н, с.Оброшине, вул Грушеського,5)

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь