Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цивільний захист

24 Листопада, 2023 р., 14:50
     24 листопада на базі 17 державної пожежно-рятувальної частини м. Жовква відбулися навчально-методичні збори, практичні заняття на тему гасіння пожежі, виконання невідкладних аварійно рятувальних робіт, медичної підготовки з працівниками загону місцевої пожежної охорони "Жовківщина", місцевої пожежної команди с. Велике Колодно та с. Новий Яричів.   Проведення таких навчань вдосконалює навички вогнеборців і вчить їх правильним діям у разі виникнення небезпечної ситуації.  
20 Листопада, 2023 р., 14:38
  Служба надзвичайних ситуацій просить населення країни дотримуватися правил безпеки, які важливо знати усім:
07 Листопада, 2023 р., 16:32
  Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє про те, що на території Львівської області 8 листопада вночі та вранці подекуди туман видимістю 200 – 500 м. (І рівень небезпечності, жовтий).
16 Жовтня, 2023 р., 10:14
  Нагадуємо про правила пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення!   Небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч – це джерело вогню. Частіше за все пожежі відбуваються через перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин.   У разі користування пічним опаленням: – перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання; – очищення від сажі та різноманітного бруду необхідно провадити для опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі не рідше одного разу на три місяці; – біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; – усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені; – золу й шлак, що їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця; – не дозволяється висипати золу й шлак поблизу будівель. Під час використання пічного опалення не допускається: – залишати печі, в яких горить полум’я, без нагляду; – користуватися печами, які мають тріщини; – розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором; – зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці; – сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; – застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини; – використовувати для опалення дрова, довжина яких перевищує розміри топки; – зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу. Дотримання цих простих правил дозволить зберегти ваше життя та життя близьких вам людей!
03 Жовтня, 2023 р., 16:08
Для дорослих і дітей правила поведінки з вибухонебезпечними предметами залишаються незмінними: Не підходьте! Не чіпайте! Якщо побачили підозрілий предмет — одразу телефонуйте 101!   Якщо ви знайшли вибухонебезпечний предмет або ж його уламки, особливо там, де проходили активні бойові дії, були ракетні чи артилерійські обстріли, ні в якому разі не наближайтесь до нього та не чіпайте. Це може коштувати вам життя! Бережіть себе!
22 Вересня, 2023 р., 11:29
  Якщо ви натрапили на вибухонебезпечний предмет, що робити в такому випадку?   Люди мало не щодня натрапляють на вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Львівське районне управління нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку до Службу порятунку"101". Категорично заборонено: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП; переносити або перекочувати з місця на місце; кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я; збирати та здавати їх як металобрухт.   ПАМ’ЯТАЙТЕ: Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.
24 Липня, 2023 р., 09:44
  Діти смт. Магерова та навколишніх сіл мали можливість провести цікаві літні дні в духовно-патріотичному таборі, що був організований впродовж цього тижня. Отець Роман Малькевич Парафія святого великомученика Юрія смт. Магерів є ініціатором та духовним наставником дозвілля молоді вже другий рік поспіль. Учасниками заходу були 170 дітей 4-14 років.   Допомагали в роботі табору п'ятеро кураторів: Ситник Віталій, Лозова Надія, Марина Конєва, Савчук Любов (переселенка з Херсонської обл), Боровець Наталя. Всього було аж 36 аніматорів!   "В нас є молодіжна спільнота при церкві - МОДА - молодіжна організація духовного аспекту. Це молоді люди, які беруть участь у всіх цікавих і тематичних заходах: вертеп, толока, День матері, пасхальні гаївки, День Конституції, День захисту дітей і так далі", - розповідає кураторка Надія Лозова.   Метою проведення табору є виховання духовно-патріотичного покоління, прагнення показати дітям, що розважатися можна без алкоголю, цигарок, поганих слів. Ми вчимо підлітків поважати та допомагати одне одному. Власний приклад- найкращий тому помічник!   "Окрема вдячність - аніматорам! Жертовність аніматорів зашкалює... Вони два тижні майже щодня збиралися на репетиції, п' ять днів у шаленому ритмі дбали про велику кількість дітей, розважали їх, заспокоювали, підтримували, надихали, обіймали. Стали для дітей справжніми вчителями, наставниками, друзями", - ділиться враженнями пані Надія.   Діти кожен день канікул розпочинали з внесення прапора, співу Гімну України, хвилини мовчання та духовного гімну "Боже Великий, Єдиний". Кожен рій має свою назву, емблему, гасло та свій прапор. Найголовніше, що кожного дня 200 дітей слухали катехитичну науку в церкві і молилися спільно за ПЕРЕМОГУ України та за кожного воїна, який нас захищає. Насичена програма заходу передбачала ігри, майстер-класи, банси, спортивні естафети, творчі конкурси, пісні патріотичного та духовного спрямування.   Ми побували на водному дні "Веселих канікул з Богом". Розважити дітей приїхали також рятувальники Львівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області, пожежники із місцевої пожежної охорони "Жовківщина". Рятувальники розповіли дітям правила поведінки на воді, що робити в разі виявлення вибухонебезпечних предметів.   Кульмінацією було обливання водою, що дуже сподобалося усім учасникам.   Команда аніматорів, кураторів висловлює особливу вдячність духовному наставнику отцю Роману та всім, хто долучився до організації та проведення цікавого дозвілля, а також діткам та батькам.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь