Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Львівщині триває прийом документів на відшкодування половини вартості сертифікованого насіння сільськогосподарських культур

Дата: 22.10.2024 16:39
Кількість переглядів: 9

Фото без опису
 
   У Львівській області активно діє програма відшкодування 50 % вартості сертифікованого насіння сільськогосподарських культур. Згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації, внесено зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства на 2021–2025 роки. Зокрема, передбачено часткове відшкодування вартості високорепродукційного насіння овочевих та нішевих культур.
 
  Програма передбачає фінансову підтримку для сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, сімейних фермерських господарств та фізичних осіб-підприємців. Відшкодування надається за придбане та висіяне у поточному році сертифіковане високорепродукційне насіння не нижче першої репродукції або першого покоління гібридів у розмірі до 50% вартості, але не більше ніж 50 000 грн на одного суб’єкта підприємництва.
 
Відшкодуванню підлягає насіння таких культур, як: гречка, жито, просо, олійний льон, квасоля, горох усіх видів, вика, боби, гірчиця, редька олійна, багаторічні злакові трави, а також овочі: білокачанна капуста, броколі, брюссельська капуста, цвітна капуста, буряк, морква, цибуля, гарбуз, кабачки, патисони, баклажани, кукурудза цукрова, огірки, помідори, перець (які вирощуються у відкритому ґрунті) не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду.
 
«Реалізація цієї програми в області з відшкодування вартості високорепродукційного сертифікованого насіння дає можливість аграріям залучити та використати всі інструменти фінансової підтримки для розвитку свого бізнесу з обласного бюджету. Оскільки посів такого насіння забезпечує на 20-30% збільшення врожайності. Завдяки цьому, сільськогосподарські виробники мають змогу розширювати посівні площі та збільшувати обсяги виробництва», — зазначила Людмила Гончаренко, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку.
 
Прийом документів для відшкодування вартості насіння триває з 18 жовтня до 1 листопада (включно) поточного року. Документи приймаються у департаменті агропромислового розвитку за адресою: м. Львів, просп. В. Чорновола, 4, 9 поверх, каб. № 82. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: (032) 255-50-62.
Деталі щодо переліку та форм документів доступні за посиланням: http://surl.li/mmahrs

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь