Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жовківські податківці роз’яснюють платникам податків актуальні питання оподаткування

Дата: 26.07.2024 14:36
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

 

Фахівці Жовківської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області під час щоденних тренінгів та зустрічей консультують відвідувачів інспекції щодо використання електронних сервісів від податкової служби, розповідають про новації податкового законодавства, сплату громадянами майнових податків та роз’яснюють про право громадян на податкову знижку. 

Платникам податків звертають увагу, що податкові сервіси Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова» дають можливість громадянам переглянути повідомлення про нарахування земельного податку, податку на нерухоме майно, мінімального податкового зобов’язання, сплатити податки до бюджету, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу.

Податківці наголошують присутнім, що декларацію можна подати в «Електронному кабінеті платника» за допомогою сервісу «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного заповнення декларації. Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів.

Декларацію на отримання знижки за певними видами витрат слід подати за звітний 2023 рік до 31 грудня 2024 року включно. Крім того, такі витрати мають бути підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт/послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця/отримувача, та копіями договорів за їх наявності, в яких обов'язково повинна відображатись вартість таких товарів (робіт/послуг) та термін оплати за них. Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з декларацією.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Крім того, фахівці податкової служби нагадують про порядок застосування касових апаратів чи програмних РРО та про обов’язковість легалізації трудових відносин. 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь