Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Львівщині буде проведена пероральна імунізація диких тварин проти сказу

Дата: 15.05.2024 10:26
Кількість переглядів: 92

Фото без опису
 
    З 15 травня 2024 року на території Львівської області впродовж трьох днів буде проводитись пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.
З врахуванням Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», розповсюдження профілактичної вакцини в кількості 304 850 доз (принад) передбачається методом наземного розподілу на території польових та лісових угідь області поза територіями населених пунктів, болотами, водоймищами, авто- та залізничними шляхами.
 
Вакцинацією буде охоплено територію площею 12,194 тис. км² (з розрахунку 25 принад на 1 км²), зокрема: Дрогобицький район - 630 км²; Золочівський район - 1660 км²; Львівський район - 2688 км²; Самбірський район - 2100 км²; Стрийський район - 2030 км²; Червоноградський район - 1700 км²; Яворівський район - 1330 км², Львівська МТГ - 56 км², повідомляють в департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації з посиланням на інформацію Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.
Імунізація диких м`ясоїдних тварин буде здійснюватися вакциною «Орісвак» вітчизняного виробника, яка повністю безпечна для людей, тварин і навколишнього середовища. Вакцина має вигляд невеликих за розмірами поживних брикетів (принад). Зовнішня оболонка принад виготовлена із м’ясо-кісткового борошна, що має специфічний запах і приманює тварин на великих відстанях. Всередині принад розміщено желеподібну капсулу з антигеном вірусу сказу. На 21 день після поїдання принади у тварин формується імунітет проти сказу, який триває мінімум 1 рік.
За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в області спочатку року зафіксовано 56 випадків захворювання на сказ. З них 57% випадків виявлено у диких тварин, зокрема у лисиць – 31 випадок, у куниць – 1 випадок. Решта у собак та котів.
Звертаємо увагу! Заходи з пероральної вакцинації спрямовані на забезпечення стабільної епізоотичної ситуації щодо сказу тварин в області завдяки запобіганню поширення збудника серед диких м’ясоїдних тварин, тому у разі виявлення брикетів з вакциною прохання не руйнувати їх, не брати в руки, не переміщати на інші місця, а залишати привабливими для тварин.

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь