Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Австрійці діляться досвідом управління відходами

Дата: 30.04.2024 11:52
Кількість переглядів: 80

 

Фото без опису

 

 Система управління відходами Австрії вважається однією з кращих. Цей шлях країна розпочала давно: ще у 1990 році там був ухвалений рамковий закон про відходи. За цей час австрійці випробували різні механізми та технології, визначили їхню ефективність, а також недоліки. Зараз вони готові ділитися своїм досвідом з Україною.

Представники Міндовкілля та Івано-Франківської ОВА побували в ознайомчій поїздці на об'єкти управління відходами в Австрії. Нагадаємо, на Івано-Франківщині планується побудувати сучасні комплекси з оброблення побутових відходів. Меморандум про співпрацю та партнерство між обласною державною адміністрацією і Міндовкіллям підписаний у листопаді 2023 року. Подібні комплексні сміттєпереробні заводи працюють в Австрії вже багато років і є можливість побачити ці потужності в роботі.

«Австрія дуже прискіпливо ставиться до технологій, які використовуються в сфері управління відходами: вони ефективні й безпечні для довкілля. Більшість об'єктів, які ми відвідали, знаходяться поруч з житловою забудовою і за 30-40 років їхньої роботи жодних скарг від мешканців», – розповідає радник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Довгалюк.

Україні, за його словами, потрібно орієнтуватися на такі ж високі стандарти, переймати найкращий досвід та технології. Разом з тим, наша країна має будувати власну систему управління відходами, адаптовану до наших умов і вивчати досвід різних країн.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь