Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новації податкового законодавства – одна із тем проведеної роз’яснювальної роботи з платниками податків

Дата: 21.02.2024 11:59
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

 

   Фахівці Жовківської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області на постійній основі проводять роз’яснювальну роботу щодо кампанії декларування доходів, отриманих у 2023 році та надають практичну допомогу платникам податків, які звернулися до податкової інспекції для подання звітності через Електронний кабінет. 

 

Під час щоденних тренінгів та зустрічей поінформували присутніх про кампанію декларування доходів громадян, та які окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. До них відносяться, у тому числі, фізичні особи, які здавали в оренду власне нерухоме майно минулого року. Якщо орендодавець, який надає послуги оренди, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем податкової адреси (реєстрації) чи онлайн з використанням електронного підпису. Задекларувати доходи, отримані 2023 року, необхідно до 1 травня 2024 року. Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену у річній податковій декларації, такі особи мають сплатити до 1 серпня 2024 року. Водночас зазначили, що скористатись правом на податкову знижку та подати декларацію та копії первинних документів, фізичні особи мають право до 31 грудня 2024 року.

 

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». У Центрі обслуговування платників організовано робоче місце, де податківці демонструють під час тренінгів всі етапи роботи в «Електронному кабінеті» (від отримання КЕП до надсилання звітності). Зокрема, за допомогою яких програм формується, як підписується електронними ключами та відправляється податкова звітність. Можна і скористатися мобільним застосунком «Моя податкова».

 

Податківці не тільки інформують платників про можливості нових електронних сервісів, а й, за потреби, допомагають встановлювати та навчають користуватися ними.

Також повідомляють про відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інформують про податкові новації, внесені Законом України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь