Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про проведення професійної атестації управителів БКБ у період дії правового режиму воєнного стану

Дата: 19.02.2024 11:21
Кількість переглядів: 45

                                                                  Фото без опису              

 

 

    Понад 5 років тому в Україні було  започатковано законодавчу норму з обов’язкової професійної атестації управителів багатоквартирних будинків. Так, з 01 січня 2019 року в Україні на законодавчому рівні впроваджено процедуру обов’язкової професійної атестації (сертифікації) управителів багатоквартирних будинків. Зокрема, згідно частини 5 статті 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», кожен управитель - юридична особа зобов’язаний мати у штаті щонайменше одного найманого працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)", а управитель – фізична-особа підприємець зобов’язаний самостійно пройти професійну атестацію або мати у штаті за трудовим договором щонайменше одного найманого працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)".

    З того часу згідно з даними Загальнодержавного реєстру атестованих осіб в Україні налічується близько 2000 сертифікованих фахівців за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)», понад 900 з яких пройшли професійну атестацію в акредитованому органі з сертифікації персоналу ТОВ «Інститут муніципального менеджменту» (атестат про акредитацію Національного агентства з акредитації України від 28.11.2019 № 6О042).

В умовах правового режиму воєнного стану ОСП «Інститут муніципального менеджменту» працює та щомісяця організовує і проводить професійну атестацію за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» для декількох груп фахівців з різних регіонів України. Протягом дії правового режиму воєнного стану в ОСП пройшли первинну та повторну сертифікацію за напрямом «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» 503 фахівці.  

Докладніше тут


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь