Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про чистоту вулиць

Дата: 05.02.2024 15:48
Кількість переглядів: 49

  Фото без опису

Всі ми прагнемо жити в населених пунктах, де ошатні будинки, чисті  вулиці, впорядковані зелені зони. Але через байдужість багато наших вулиць й прилеглих до них територій залишаються забрудненими.

Чисті населені пункти є показником культури мешканців громади, які проживають в них. Упорядковування та приведення до належного стану присадибних земельних  ділянок – це обов’язок кожного. Крім того, це ознака нашої культури та вияв свідомості громадськості.

Згідно з статтею 17 Закону України ”Про благоустрій населених пунктів”, громадяни зобов’язуються:

- утримувати в належному стані об'єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також прилеглі до цих об'єктів території (тротуари, зелені насадження, огорожі тощо);

- не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою населених пунктів;

- на об’єктах благоустрою (їх частинах), що перебувають у їх власності або користуванні, регулярно знищувати бур’яни, скошувати траву висотою більш як 10 см, проводити боротьбу зі знищення карантинних рослин, залишки рослинності прибираються в день проведення робіт;

- не допускати складування будівельних матеріалів, побутових відходів, зрізаного гілля, залишків рослинності поза власною земельною ділянкою;

- допускати на об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, аварійно-рятувальні та інші служби для здійснення заходів щодо запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

- відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

Таким чином забезпечити охайний стан присадибної ділянки та прилеглої території повинен власник або користувач земельної ділянки. Орган місцевого самоврядування має дбати про благоустрій присадибної ділянки й прилеглої території лише у тому випадку, коли ця ділянка офіційно визнана безхазяйним майном, тобто ділянка не має власника.

Пам’ятайте, що у разі недотримання правил у сфері благоустрою, передбачено адміністративну відповідальність згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Навіть у складний воєнний час ми повинні підтримувати чистоту навколо своїх помешкань й пам’ятати, що це наша спільна відповідальність.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь