Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Благоустрій у нашій громаді

Дата: 24.11.2023 10:19
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

    Генеральна Асамблея ООН  прийнявши Резолюцією A/76/L.75 визнала право на чисте, здорове та стале довкілля як право людини. Однак, байдужість недобросовісних громадян, котрі не бажають дотримуватися норм чинного законодавства є причиною утворення стихійних сміттєзвалищ, а отже порушують права кожного з нас.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані: утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об’єктів територію.

 

Часто люди думають якщо викинуть сміття за межі свого домогосподарства то з них знімається відповідальність за нього, однак згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян..

Варто зазначити, 9 липня 2023 року набув чинності Закон України «Про управління відходами», який зобовʼязує всіх утворювачів побутових відходів (а ними є всі люди) укладати договори з виконавцем послуги з управління побутовими відходами.

Шановні мешканці Добросинсько-Магерівської сільської ради, пам’ятаймо, що перший крок до чистоти в нашій громаді – укладений договір з виконавцем послуги з управління побутовими відходами, а ключем до вирішення проблеми є сортування побутових відходів та повторне його використання.

Про природнє середовище, яке нас оточує, потрібно піклуватися постійно, тоді буде результат.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь