Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення

Дата: 17.02.2023 10:20
Кількість переглядів: 129

Фото без описуШановні декларанти!

     Звертаємо Вашу увагу, що 01 січня 2023 року розпочався черговий етап подання суб’єктами декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування щорічних електронних декларацій за 2022 рік. Така декларація охоплює звітний рік (період з 1 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація.

     Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

     Під час дії воєнного стану вам не обов’язково подавати декларації будь-якого виду. Натомість після закінчення війни в посадовців є ще 3 місяці на подання декларації без порушення вимог строку.

     Попри війну та наразі необов’язкову подачу декларацій, НАЗК рекомендує посадовцям не затягувати з декларуванням. Адже декларування все одно незабаром буде відновлене. Заповніть декларацію сьогодні та вам не доведеться згадувати про неї після завершення воєнного стану.

     Тому, рекомендую декларантам:

- Завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). 

- Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконайтеся у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

- Подати щорічну електронну декларацію за 2022 рік. Виправлену декларацію Ви можете упродовж семи днів після подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, але не більше трьох разів.

     Декларантам необхідно неухильно дотримуватись визначених Законом вимог, оскільки чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за несвоєчасне подання декларації (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну – за декларування завідомо недостовірних відомостей (стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

 

Уповноважена особа з питань 

запобігання та виявлення корупції                                                 М. Лемішко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь