Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як правильно поводитися із побутовими відходами?

Дата: 23.11.2022 12:32
Кількість переглядів: 342

З метою охорони навколишнього природнього середовища та зменшення негативного впливу на здоров’я людей звертаємося до суб'єктів господарювання діяльність яких пов'язана із поводженням з відходами.

Відповідно до статей 13, 17 Закону України «Про відходи» суб'єктами у сфері поводження з відходами є громадяни України, іноземці та особи без громадянства, а також підприємства, установи та організації усіх форм власності, діяльність яких пов'язана із поводженням з відходами.

Обов'язком усіх суб'єктів господарської діяльності у сфері поводження з відходами є на основі матеріально-сировинних балансів виробництва виявляти і вести первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються, і подавати щодо них статистичну звітність у встановленому порядку.

В залежності від ступеня шкідливого впливу на навколишнє природне середовище та на життя і здоров'я людини визначається показник загального утворення відходів (Пзув), який розраховується за формулою:

Пзув=5000хМ1+500хМ2+50хМ3+1хМ4 (де М1, М2, М3, М4- маса в тонах відходів 1, 2, 3 та 4 класів небезпеки відповідно, утворених за попередній рік).

Якщо показник загального утворення відходів складає від 50 до 1000 умовних одиниць то суб’єкти господарювання, зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи.

Якщо діяльність призводить до утворення відходів, для яких Пзув перевищує 1000 суб’єкти господарювання повинні мати дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.

Щоб розрахувати показник загального утворення відходів можна скористатися Калькулятором для розрахунку показника загального утворення відходів (Пзув) за посиланням: https://e-eco.gov.ua/#calculator 

Крім того, наголошуємо, відповідно до Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги» та Правил благоустрою території населених пунктів Добросинсько-Магерівської сільської ради суб’єкти господарювання зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів.

За результатами проведеного конкурсу вивезення ТПВ з території населених пунктів сільської ради здійснюється ТзОВ «ЕковвейВест Менеджмент».

 Просимо усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території сільської ради дотримуватися норм чинного законодавства.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь