Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Допоможи енергетикам!

Дата: 21.10.2022 09:50
Кількість переглядів: 125

Фото без опису
 
Влада та енергетики закликають бізнес та мешканців Львівщини економити електроенергію.
 
«В пікові години закликаємо усіх відмовитися від використання потужних електроприладів. Це дасть можливість економити енергію та забезпечити баланс енергосистеми. Відімкнувши все зайве ми суттєво зменшимо використання», - наголосив під час брифінгу перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик
 
Обмеження споживання енергії 20 та 21 жовтня на Львівщині застосують лише для промислових споживачів. Йдеться про період з 19:00 до 22:00 години. Відповідні графіки погоджені та опубліковані на сайті ПрАТ «Львівобленерго». Наразі побутовим споживачам електроенергію відключати не будуть. У пріоритеті щодо електропостачання будуть об’єкти критичної інфраструктури області.
Заступник начальника військової адміністрації також повідомив, що обласна влада спілкується з керівниками органів місцевого самоврядування та представниками профільних асоціацій бізнесу щодо необхідності зменшення використання електроенергії підприємствами усіх форм власності.
«На вулиці вночі вмикають яскраву світлову рекламу, це стосується й торгових центрів. Безперечно, економіка має функціонувати, але компромісне рішення можна знайти. Наприклад, вимикати освітлення в неробочий час, особливо під час комендантської години. Будемо також рекомендувати підприємцям планувати роботу так, щоб не навантажувати енергосистему в пікові години. Також дещо відтерміновано комендантську годину, це забезпечить можливість довезти працівників на підприємства, які працюватимуть в нічний час», - пояснив Андрій Годик.
 
Директор Західного Територіального управління обслуговування мережі НЕК Укренерго Петро Чорнописький зазначив, що ситуація з постачанням електроенергії в області контрольована, проте нелегка. Він запевнив, що експлуатаційна організація залучила всі бригади та необхідні засоби, щоб відновити пошкоджену внаслідок ворожих атак інфраструктуру.
 
Учасники брифінгу подякували українським енергетикам, яким зараз доводиться розв'язувати складні проблеми, працювати цілодобово, в нічний час та без вихідних.

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь