Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Некваліфікована праця: скільки за неї платять?

Дата: 03.10.2022 15:17
Кількість переглядів: 331

Державний центр зайнятості

ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОCТІ

вул.Бортнянського 11а, м.Львів, 79033, тел/факс (032) 297-16-97,

E-mail: kanc@locz.gov.uaWeb:http: https://lviv.dcz.gov.ua/  Код ЄДРПОУ 03491180

 

Пресреліз                                                                                        3 жовтня 2022 року

 

Некваліфікована праця: скільки за неї платять?

 

У звязку з оголошенням воєнного стану із травня цього року змінилися критерії пошуку місця праці для зареєстрованих безробітних та осіб, котрі шукають роботу через службу зайнятості.

Відповідно до законодавчих нововведень упродовж 30 календарних днів з дня надання статусу безробітного для особи прийнятною вважається робота, що відповідає освіті, професії, кваліфікації, набутому у період трудової діяльності досвіду роботи. Для тих, хто перебуває в статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів, а також для осіб, котрі не мають професії (спеціальності) і вперше шукають роботу, прийнятним вважається місце праці, що не потребує кваліфікації (спеціальності), професійної підготовки, або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці.

До слова, фірми і компанії охоче організовують для безробітних навчання на виробництві шляхом стажування із подальшим гарантованим працевлаштуванням на такі місця праці як продавець продовольчих або непродовольчих товарів, касир торговельного залу, швачка та ін. Професії «продавець продовольчих товарів», «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» можна здобути на базі Львівського центру професійно-технічної освіти ДСЗ, навчання стартує у жовтні цього року. Окрім цього, у цій освітній установі є шанс підвищити рівень професійної компетенції на курсах цільового призначення (графік навчання – за посиланням https://bit.ly/3rjj3s9).

Якщо ж особа з числа безробітних не бажає вчитися, їй пропонують працевлаштування за суміжною чи спорідненою професією, а також роботу, що не вимагає професійних знань і навичок, тобто її може виконувати будь-хто. Яка це праця і скільки за неї можна отримати? За кількістю вакансій серед некваліфікованих робіт лідирують двірники, заробітна плата котрих коливається від мінімальної до 8500 грн. Друге місце посідають підсобні робітники, винагорода яких може сягнути 13000 грн. Праця прибиральників території або службових приміщень оцінюється в діапазоні 6700-8500 грн. А вантажникам працедавці готові платити дещо більше – навіть 25000 грн. Замикають цю групу мийники посуду, заробіток котрих – 6800-8500 грн. Однак такі вакансії поодинокі й доволі швидко укомплектовуються.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь