Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про оприлюднення проекту Детального плану території (ДПТ) та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

Дата: 29.07.2022 17:04
Кількість переглядів: 3261

Повідомлення про оприлюднення проекту Детального плану території (ДПТ) та Звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

Звіт про стратегічну екологічну оцінку Детального плану території для будівництва сучасного комплексу з переробки та утилізації твердих побутових відходів на території Добросинсько-Магерівської сільської ради за межами населеного пункту с. Бір-Кунинський

Бір Кунинський  (записка)

Схема розташування території у планувальній структурі Жовківського району

План червоних ліній вулиць

Схема організації руху транспорту та пішоходів

План існуючого використання території та існуючі планувальні обмеження

Схема інженерної підготовки території та вертикального планування

Проектний план території (основне креслення та планувальне обмеження)

Фото без опису


Коментарі:

Кагало Олександр Олександрович
2022-10-08 19:06:21

Робоча група Інституту екології Карпат Національної академії наук України у складі: завідувача відділу охорони природних екосистем Інституту, к.б.н., с.н.с. Олександра Кагала, старшого наукового співробітника відділу охорони природних екосистем Інституту, к.б.н. Надії Сичак, провідного інженера відділу охорони природних екосистем Інституту Євгенії Пуки, докторанта Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного, к.б.н. Любові Борсукевич Протягом 26.09. – 30.09.2022 року провела перший етап комплексних досліджень на території заводу сортування твердих побутових відходів і полігоні в місті ГАЛЬБЕНРАЙН поблизу курортного міста БАД РАДКЕРСБУРГ на півдні Австрії, який функціонує впродовж 43 років. Здійснено дослідження рослинного покриву на рекультивованих та активних частинах полігону, а також на території заводу сортування твердих побутових відходів. Визначено видовий склад та типологію рослинних угруповань, проведено дослідження ґрунтів та субстратів, відібрано відповідні зразки ґрунту та субстратів за стандартними методиками для подальшого аналізу. Також проведено рекогносцирувальні дослідження фауни, зокрема ссавців. Сформовано великий масив фотодокументації. Крім цього, були проведені аналогічні дослідження на суміжних територіях з метою отримання даних для порівняння стану вторинних екосистем рекультивованого полігону з умовно природними на суміжних територіях. Аналіз зібраних матеріалів буде продовжено найближчими тижнями в Інституті у Львові та в лабораторії ЕКО-центру ЛЬВІВ. Зокрема, планується проведення комплексних аналізів відібраних зразків ґрунту в контексті оцінки його можливого забруднення. Результати цих досліджень довгострокових наслідків впливу заводу на довкілля будуть опубліковані в листопаді цього року. Як свідчать попередні оцінки на підставі польових досліджень, візуальних оцінок і порівняння видового складу рослинних угруповань природних і вторинних екосистем, істотного негативного впливу на довкілля, який би принципово відрізнявсь від фонових процесів синантропізації рослинного й тваринного світу в регіоні, виявлено не було. Ґрунтовніші та детальніші висновки будуть зроблені на підставі лабораторного опрацювання зібраних матеріалів. Дослідження планується продовжити в наступному році з метою отримання інформації щодо стану екосистем полігону та суміжних територій за різними сезонами року.

Шелест Зоя Михайлівна
2022-10-06 20:01:43

Проблема твердих побутових відходів в Україні стоїть надзвичайно госторо. Відходи стримують розвиток населених пунктів, особливо великих і середніх міст, спричиняють тиск на довкілля. Вважаю, що впровадження в нашій державі сучасних технологій поводження з відходами - це суттєвий внесок в екологічну безпеку держави. Європейські підходи і європейська стратегія у вирішенні цього питання наближає нашу ціль - євроінтеграцію України.

д.т.н., за спеціальністю 21.06.01 – екологічна безпека Олена Харламова
2022-10-05 21:10:04

Проблема поводження з твердими побутовими відходами залишається актуальною, адже існуючі полігони і сміттєзвалища вже не спроможні вирішити цю проблему. У запропонованому проекті з будівництва комплексу для переробки твердих побутових відходів надається рішення, у ньому враховується комплексний вплив на компоненти навколишнього природного середовища та обґрунтовано подано екологічно безпечне розташування. Його реалізація суттєво знизить рівень екологічної не безпеки на Львівщині. А запровадження у різни регіонах України покращить рівень не тільки екологічної безпеки, але й з енергетичної безпеки України.

Костенко Віктор
2022-10-05 17:51:35

Дуже важливо,що організація підприємства з переробки відодів починається з оцінки екологічних проблем, у тому числі ризиків впливу на здоров’я населення, що мещкає поблизу. Привабливо то,що примаються зобов’язання у сфері охорони довкілля, у тому числі пов’язані із запобіганням негативному впливу на здоров’я населення, встановлені на міжнародному, державному та інших рівнях, , а також шляхи врахування таких зобов’язань під час підготовки документа державного планування.

к.т.н., доц. за спеціальністю 21.06.01 – екологічна безпека Корбут Марія
2022-10-05 15:36:36

В Національній стратегії управління відходами в Україні до 2030 року йдеться про проблему відходів як про масштабну, і таку, яка викликана домінуванням в національній економіці ресурсоємних багатовідхідних технологій, а також відсутністю ефективного управління відходами. Неефективне управління відходами (яке, на жаль, сьогодні має місце в Україні) призводить до значного негативного впливу на довкілля, а також на здоров’я людей. Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС створило нові стандарти у сфері управління відходами. П’ятиступенева ієрархія управління відходами (яка сьогодні є основою управління відходами у всьому Світі) базується на пріоритеті запобігання утворенню відходів, а якщо запобігти не вдається – докладаються зусилля для повторного використання та здійснення рециклінгу відходів. Саме повторне використання і рециклінг відходів, які запроваджує даний проект – важливий та необхідний для регіону крок, що відповідає як вимогам екологічної політики, так і «Стратегії розвитку Львівської області на період 2021-2027 років». Цей проект не лише дає можливість наближення до реалізації державної екологічної політики в галузі управління відходами, імплементації Директив ЄС щодо управління відходами, він може стати взірцем для наслідування для інших областей і регіонів України.

Рильський Олександр Федорович, зав. каф. загальної та прикладної екології і зоології ЗНУ, д.б.н., професор
2022-10-05 12:46:31

Будівництво такого комплексу - це значний внесок до вступу України в ЄС. Це також реальне покращення стану довкілля в даному регіоні, і певний внесок у вирішення енергетичних проблем України. Сподіваюсь, що реалізація цього проєкту буде яскравим прикладом для швидкого розповсюдження по всім областям України передових технологій в охороні навколишнього середовища, і значно скоротить засмічення безцінних українських земель. Цілком підтримую і бажаю успіхів!

Шмандій Володимир
2022-10-05 11:16:38

Будівництво сміттєпереробного комплексу на Львівщині розв’яже проблему не тільки з екологічної безпеки, але й з енергетичної безпеки., Проект може бути запроваджений у різни регіонах України. Я підтримую

Чугай Ангеліна Володимирівна
2022-10-05 09:51:49

Запровадження таких проектів в регіонах україни є дуже важливим і актуальним питанням. Адже накопичення ТПВ з кожним роком зростає, існуючі полігони і сміттєзвалища, які часто є несанкціонованими, не вирішують проблему. З урахуванням існуючих проблем щодо поводження з ТПВ в регіоні, проект є необхідним і своєчасним.

Галина Крусір
2022-10-05 09:34:42

Дуже приємно побачити, що передові євпорейські технології вже впроваджуються в моїй Україні, бажаю всім дослухатись до голосу розуму та сприяти добрій справі, яку потім, вірю, що можна буде розровсюдити на всій території, знаючи та повністю довіряючи людям, які нею опікуються

Бунько Василь Ярославович, декан факультету енергетики та електротехніки ВП НУБіП України "Бережанський агротехнічний інститут"
2022-10-05 09:21:04

Вважаю, що будівництво сміттєпереробного комплексу в даному регіоні розв’яже проблему не тільки з екологічної сторони, але й з енергетичної сфери, оскільки правильне використання побутових відходів дасть можливість реалізувати концепцію впровадження біогазових установок, виробництва теплової та електричної енергії. Такі заводи вкрай необхідні для нашої держави, адже кількість відходів збільшується з кожним роком, тому їх переробка та утилізація важлива для всього людства.

Венгер Любов
2022-10-05 02:21:05

Питання сміття або твердих побутових відходів є актуальне в будь-якому місті нашої планети, і потребує як найшвидшого свого вирішення. Тому вважаю, що проект варта підтримати.

Тимчук Іван
2022-10-05 00:43:31

На сьогоднішній день проблема поводження з твердими побутовими відходами є надзвичайно актуальною особливо для Львівської області. Тому реалізація сучасного комплексу з переробки та утилізації ТПВ вважаю просто необхідною.

Ильяш Оксана
2022-10-04 23:21:02

Даний проєкт з будівництва комплексу для переробки твердих побутових відходів, що орієнтований на обслуговування конкретної громади, має дві позитивні риси: по-перше, забезпечить можливість повного управління ТПВ на місцевому рівні, а по-друге, дозволить відділяти вторсировину й одержувати економічні видатки з її продажу або використання. Саме тому вважаю, що проєкт вартий підтримки. Крім того, будь яка фахова ініциатива, що реалізується в громадах, зараз безцінна.

Ганна Трохименко
2022-10-04 23:07:48

Важливий та необхідний для регіону проєкт, що відповідає як вимогам екологічної політики, так і «Стратегієї розвитку Львівської області на період 2021-2027 років». Цінним є врахування усіх ключових позицій та компонентів, які складають зміст Інтегрованого підходу до поводження з твердими побутовими підходами. А зважаючи на серйозні проблеми поводження з ТПВ в області, він своєчасний і обґрунтований.

Степова Олена Валеріївна
2022-10-04 22:31:00

Проєкт залуговує на схвалення та впровадження. Адже проблема накопичення побутових відходів надзвичайно актуальна, зокрема в містах України. Запропонований проєкт будівництва сучасного комплексу з переробки та утилізації твердих побутових відходів на Львівщині це сучасне вирішення проблеми та величезний крок до забезпечення екологічної безпеки міста. Підтримую проєкт.

Тетяна Козловська
2022-10-04 21:55:58

Проблема накопичення, сортування, перероблення твердих побутових відходів залишається актуальною уже протягом декількох останніх десятиріч. Пропонований проєкт є багатоплановим і ретельно проробленим, оскільки комплексно розглядає всі аспекти впливу на компоненти навколишнього природного середовища, на здоров'я людей, яким прийдеться мешкати поблизу потужного технологічного комплексу. У роботі гармонічно поєднані питання безпечності технологічних процесів, екологічної безпеки району розташування і можливих екологічних ризиків від роботи комплексу в майбутньому. Цілеспрямоване виконання моніторингових досліджень і прогнозування екологічного стану території розташування об'єкту на майбутнє є підгрунтям для розробки подібних проєктів в інших регіонах України, а також для підвищення рівня екологічної свідомості, культури населення, самовдосконалення кожної людини на шляху приєднання до Європи.

Слюсар Віра
2022-10-04 21:46:49

Навантаження на навколишнє середовище, яке чинять тверді побутові відходи, з кожним місяцем стає все більшим. Тому запровадження європейського досвіду та будівництво сміттєпереробного заводу буде позитивно впливати на розвиток Львівщини та України вцілому. Проект підтримую!

Одноріг Зоряна
2022-10-04 21:23:33

Неконтрольоване вивезення відходів приводить до забруднення підземних та поверхневих вод, підвищенню вмісту в повітрі метану, інших продуктів гниття, розмноження щурів, тарганів, поширенню інфекційних хвороб. Відходи підлягають збору, використанню, знешкодженню, транспортуванню, зберіганню та захороненню, умови і способи яких повинні бути безпечними для здоров'я населення і довкілля, які повинні здійснюватися відповідно до санітарних правил і екологічних нормативно-правових актів. Проект підприємства по обробці та утилізації побутових відходів, крім створення додаткових робочих місць та збільшення обсягів відрахувань до бюджету, вирішує глобальну проблему стихійного, неорганізованого розміщення відходів, запобігає утворенню несанкціонованих місць їх зберігання та накопичення, знижує екологічне навантаження на довкілля у Жовківському районі. Підтримую втілення цього проекту в життя.

Сакалова Галина Володимирівна
2022-10-04 21:18:28

Надзвичайно актуальний проект, хоча варто зазначити, що Львів потребував будівництва і експлуатації такого комплексу ще десять років тому. На жаль, ситуація лише погіршилась...

Вронська Н.Ю.
2022-10-04 20:40:04

Даний проект має важливе значення для розвитку нашої країни. Екологічний стан в Україні є незадовільним, тому потрібно реалізовувати такі проекти. Підтримую цю ініціативу, оскільки це дозволить зменшити кількість відходів, збільшити робочі місця та отримувати дохід.

Уляна
2022-10-04 19:59:26

Збільшення великої кількості твердих побутових відходів в Україні є досить актуальною екологічною проблемою, яка вимагає вибору ефективної стратегії з їх утилізації. Побудова такого сміттєсортувального комплексу буде сприяти зменшенню обягів відходів, підготовці відходів до їх повторного використання та зменшенню функціонування полігонів ТПВ та стихійних сміттєзвалищ. Чекаю з нетерпінням реалізації цього проєкту на теренах Львівської області.

Люта О.
2022-10-04 19:55:06

На сьогоднішній день в Україні дуже гостро стоїть проблема забруднення навколишнього середовища і досить часто це стосується саме проблеми переробки та утилізації сміття. Вважаю, що реалізація цього проєкту є одним із ефективних шляхів зменшення забруднення довкілля, вирішення проблеми утилізації відходів на території області, можливості створення додаткових робочих місць та дозволить громаді отримувати прибутки на утилізації своїх же відходів. Повністю підтримую реалізацію даного проєкту.

Віра
2022-10-04 18:33:34

Впpoвaджeння проекту дoзвoлить нaceлeнoю зapo6ляти нa влacниx вiдxoдax, a пiдпpиємcтвaм – дacть мoжливicть зaкyпляти 6iльш дeшeвy cиpoвинy. Зaпpoпoнoвaний кoмплeкc пpиpoдooxopoнниx зaxoдiв дoзвoлить eфeктивнo знижyвaти вплив мicць нaкoпичeння вiдxoдiв нa ґpyнти тa здopoв’я людeй, змeншити кiлькicть cтиxiйниx звaлищ, змeншити cпoживaння нoвиx pecypciв для виpo6ництвa.

Бордун І.М.
2022-10-04 16:41:17

Проблема утилізації твердих побутових відходів в Україні не просто стоїть гостро, а надзвичайно гостро. За даними Держстату, переробці піддають не більше 30% усіх відходів, а зараз, в умовах воєнного стану - і того менше. Розумію, що найпростіше вивезти сміття у ліс. Але якщо ми плануємо впроваджувати європецькі цінності у своє життя, то одним із пунктів має бути і адекватне поводження з відходами. Підтримую цей проект, оскільки вважаю його розробників компетентними фахівцями.

Щербина Вячеслав Миколайович
2022-10-04 12:09:20

«Геть сміття» – але куди? У ліс? До річки? На сільську площу? Заклик: виробляти менше відходів, а решту переробляти та безпечно захоронювати! Але, будь ласка, за умови: здійснювати це за соціально прийнятні кошти, щоб усі могли взяти участь!

Юлія Рісна
2022-10-03 21:11:39

Надзвичайно важливий проект як для нашого регіону, так і для всієї України. Навіть в умовах введеного воєнного стану ніхто не може применшити роль необхідності побудови ефективної системи поводження з відходами, які утворюються щоденно. Вдячні за таку ініціативу та сподіваємось на її якнайшвидше втілення у життя.

Юрій
2022-10-03 21:09:00

Будівництво даного об'єкту в західному регіоні України давно чекає своєї черги. Багаторазові спроби реалізувати такий проєкт не зазнали свого втілення з зовсім не обгрунтованих причин керівництва регіону. Побудова даного об'єкту спонукає й інших інвесторів в можливості вкладення своїх інвестицій в різні об'єкти нашого регіону.

Фещук Геннадій Борисович
2022-09-27 15:29:18

Наше суспільство має багато чого надолужити у сфері поводження, утилізації та захоронення всіх видів відходів. Громадськість не знає, що робити з побутовими відходами, так само як і підприємства! Є закони про переробку та безпечну утилізацію з використанням енергії, але їх ніхто не дотримується. Настав час нарешті переосмислити та реалізувати такі проекти. Те, що зарекомендувало себе в Європі десятиліттями, може бути корисним і для нашої країни, України, в майбутньому. Я за цей проект!

Юрій Гамар міський голова м.Самбір
2022-09-25 22:35:02

Україна є кандидатом на вступ до Європейського союзу. Це зобов’язує нас зробити багато речей за стандартами ЄС. Надзвичайно великі екологічні вимоги, та до збереження довкілля. Облаштування полігонів ТПВ за світовими стандартами дає шанс громадам приходу іноземного інвестора. А саме головне, збереження здоров’я своїх громадян, та екологічно чистого довкілля.

Баран Роман, Львівська торгово-промислова палата
2022-09-23 13:56:14

Вважаю, що раніше чи пізніше Україна змушена буде відмовитись від використання "Традиційних"сміттєзвалищ. При цьому важливо, щоб європейські практики поводження із твердими побутовими відходами передавався підприємцями, які мають відповідний досвід. Наскільки я знаю доктор Крістіан Чернер має такий досвід. А з мешканцями Бору-Кунинського, інших населених пунктів потрібно працювати, проводити роз'яснювальну роботу, показувати успішні приклади, переваги для місцевих громад від розміщення таких об'єктів

Кошак Оксана
2022-09-20 18:49:29

Україні слід брати приклад екологічного захоронення відходів у наших прогресивних європейських сусідів.Пан Чернер має не лише теоретичний, але і практичний досвід облаштування сміттєвих полігонів, один з яких бачила особисто в Австрії. Жодного неприємного запаху, жодних шкідливих викидів чи рідин, комплекс який перетворює звалищний газ в електроенергію - саме таким я побачила сміттєзвалище в містечку Ґратц. Сподіваюся, побудований полігон в Україні відповідатиме аналогічним високим стандартам.

Оксана Швед
2022-09-20 15:23:42

Потребу в сміттєпереробному підприємстві європейського рівня в нашому регіоні доводити немає необхідності. Пана Чернера знаю багато років – працювала головним бухгалтером першої Фірми (ПП «С&C Львів»), зареєстрованої ним в Україні в 1993 році, та інших структур, створених пізніше. П. Чернер - це перші євроконтейнери для сміття у Львові (зелені на коліщатах) - 1993 рік, п.Чернер – це перше збирання сміття в сільській місцевості у Стрийському районі (2005 рік), перше зменшення використання газу і вугілля при заміні на RDF матеріали - Альтернативне Паливо на базі французької промислової компанії з виробництва цементу Лафарж МЦ. В 1995 році, разом з іншими працівниками ПП «С&C Львів», відвідувала сміттєпереробний завод п.Чернера у Граці (Австрія). Під час співпраці зі структурами п. Чернера в Україні, спілкувалася з працівниками аналогічних підприємств, розташованих в Празі (Чехія) та Будапешті (Угорщина). П.Чернер - інвестор з досвідом з побудови підприємств такого профілю в Європі. Переконана, що надання дозволу на реалізацію даного проекту п.Крістіану Чернеру буде мати позитивний вплив на покращення екології регіону. Це надзвичайно важливо з огляду на прийняття Закону України «Про управління відходами» від 20.06.2022 № 2320, який визначає правові, організаційні, економічні засади діяльності щодо запобігання утворенню, зменшення обсягів утворення відходів, зниження негативних наслідків від діяльності з управління відходами, сприяння підготовці відходів до повторного використання, рециклінгу і відновленню з метою запобігання їх негативного впливу на здоров’я людей та навколишнє природне середовище. Оксана Швед, Аудитор, Директор ТОВ "АФ "Ертель-Аудит", Доктор філософії з економіки

Рісний Мирослав Богданович
2022-09-20 09:54:20

Надзвичайно актуальна і своєчасна ініціатива з боку відповідального міжнародного інвестора. Знаючи п. Чернера багато років, хочу відмітити його революційну послідовність у прагненні впровадити в Україні, зокрема на теренах Львівщини, високий стандарт утилізації твердих побутових відходів, який характеризується не лише достойним рівнем дотримання вимог екологічного законодавства, з одного боку, так і глибоким соціальним спрямуванням проекту з іншого. За такими проектами майбутнє мирної і проувітаючої України як рівноправного члена великої сім'ї демократичних європейських держав.

Валерій Кузьмич
2022-09-19 14:19:43

На жаль, у нас утилізація, сортування та переробка побутових відходів знаходиться на низькому рівні. І радує те , що в Європі є такі професіонали в поводженні з відходами, як пан Ченер, якого я знаю вже багато років. Дуже хотілось би, щоб цей його проект був втілений в життя. Удачі Вам.

Андрієвський Сергій
2022-09-19 12:54:02

Маю чималий досвід у роботі з поводженням з твердими побудовими відходами, від запровадження роздільного збору ТПВ в місті до його сортування та захоронення. Неодноразово зустрічався з паном Чернером в департаменті ЖКГ та обласній раді, постійно слідкую за його роботою. Це людина, яка не боїться говорити про проблеми та їх вирішувати. Проєкт, запропонований паном Крістіаном громаді, дуже актуальний і потребує багато сил та натхнення, тому щиро бажаю успіху у Вашій справі!

Ярослав Михайлович Кмит
2022-09-18 18:34:58

Я, ректор ставропігійського університету у Львові. професор Ярослав Кміт повністю підтртиую авторський проект почесного доктора нашого університету Крістіана Чернера і його професійної австійської команди щодо переробки сміття

Станіслав Корчинський
2022-09-18 15:44:13

Питання поводження з відходами з кожним роком стає актуальнішим. Розмов про збереження довкілля ведеться багато,а практичничних вирішень у нашій країні дуже мало.Це призводить до лавиноподібного накопичення ТПВ на так званих полігонах, а точніше на сміттєзвалищах. Я позитивно оцінюю і цілком підтримую запропонований проєкт, тим більше з п. Чернером маю значний досвід співпраці у питанні поводження з відходами. Фірма Гігаджоуль успішно реалізувала проєкт по частковій заміні палива відпрацьованими автошинами при виробництві цементу на цементному заводі у м. Миколаєві. Бажаю успіхів у впроваджені запропонованого проєкта.

Буга іван Іванович
2022-09-18 00:03:08

Мав кілька зустрічей із п Чернером. Надзвичайно приємний діловий чоловік. Не має сумніву в його професіоналізмі. Маючи такого партнера -інвестора , для громади велика честь. Не має сумніву , що проект буде успішно реалізований?

Дмитро Мірошніков
2022-09-17 19:41:13

За кілька років співпраці з паном Чернером переконався, що він справжній фахівець своєї справи і з неаби яким практичним досвідом. Бачив його реалізовані проекти в Австрії. Це комплексні рішення зі стратегічним баченням та фундаментальним підходом!

ТзОВ Вторма Львів
2022-09-16 20:57:57

За десятиліття співпраці з паном Крістіаном Чернером ,наша компанія переконалась у виключній компетенції пана Чернера та його команди ,у сфері поводження з відходами.Ми глибоко переконані ,що прихід інвестора такого рівня професійності і європейського досвіду у сфері відходів,надасть імпульс у розвитку таких проектів у всіх громадах України.

Олена
2022-09-16 14:37:37

Радію, що досвід європейських країн поступово переходить до нас. Вважаю цей проект важливим не тільки для людей, але й загалом для екології нашої країни. Вже давно потрібно було замислюватися про те, як ми можемо покращити стан нашого навколишнього середовища, бо не думаю, що не дуже приємно бачити сміття, яке розлітається у повітрі або його розривають тварини, або бачити забруднені водойми… Цілком підтримую реалізацію цього проекту.

Віктор Кобилянський, керівник Центру земельного права Вищої школи адвокатури
2022-09-16 14:03:29

Чудово розумію мешканців Бір-Кунинського. Знаю чимало прикладів, коли полігино ТПВ стають проблемою для цілих населених пунктів. І як наслідок маємо просту позицію - хай буде полігон, але подалі від нас! Але в даному випадку все не так! Всі, хто бачив результати реалізації проектів доктора Чернера, впевнені, що у нас зʼявилася реальна можливість зробити дійсно європейський проект з утилізації сміття. На жаль, цей шлях складний і довгий: обговорення, погодження і затвердження містобудівної документації, землеустрій, проектування, будівництво. І на кожному кроці можуть бути перешкоди. Тому авторам ініціативи тільки одне побажання - успіху!

Анастасия Горбенко
2022-09-16 09:52:17

Сподіваюсь військовий стан не стане на заваді таким пректам, що покращують екологічний стан регіону. Для нас є дуже важливим ,коли навколо є люди , які продовжують думати та піклуватись за майбутнє. Дякую усім хто приймає участь в проекті.

Лев Горбенко
2022-09-16 09:42:07

Я вважаю даний проект дуже важливим для регіону у зв'язку з дуже гострою проблемою переробки та утилізації сміття. Дякуємо інвесторам та людям які долучаються до таких проектів.

Василь Зеленко
2022-09-15 22:06:39

Знаємо пана Чернера ще із перших місяців війни - він себе показав як представник справді соціально-відповідального бізнесу. Крістіан Чернер допомагав нам (БФ "Карітас-Львів УГКЦ") в організації гуманітарного проекту, у партнерстві із Карітасом Грац-Зеккау (Австрія). Завдяки цій ініціативі ми успішно забезпечили 1700 осіб благодійними продуктовими наборами. Дуже цікавими видаються його ініціативи щодо побудови в Україні сміттєпереробних заводів. Зокрема, у межах Магерівсько-Добросинського ОТГ пан Чернер має плани побудувати один із таких сміттєпереробних заводів. Дана проблема набуває ще більшої актуальності в теперішній час, коли через війну екологія, на-жаль, інколи втрачає пріоритетність. Це насправді яскравий приклад впровадження на практиці концепції сталого розвитку, як одного із важливих напрямків європейської інтеграції України.

Саницький Мирослав, зав кафедри Будівельного виробництва Національного університету "Львівська політехніка", д.т.н.. професор, лауреат Державної премі
2022-09-15 21:51:25

Статус кандидата на вступ до ЄС означає доступ до європейських фондів та програм, що суттєво допоможе Україні в процесі відновлення після війни. При цьому першочергове значення для України має практична реалізація засад Європейського зеленого курсу, що передбачає створення робочих місць у галузі переробки та вторинного використання відходів і т. п. У зв’язку з тим, нещодавно (20.06.2022) прийнято Закон України про управління відходами. Однією з найважливіших проблем у Львівській області є продукування та накопичення відходів, об`єми яких зростають стрімкими темпами і вже значно перевищують можливості безпечної переробки, знешкодження та утилізації. Щорічно на Львівщині утворюється понад 650 тис. тон твердих побутових відходів. Негативні впливи, спричинені побутовими відходами, проявляються у підвищенні захворюваності, як у дорослих, так і дітей, погіршенні життєвих умов, зниженні продуктивності праці. Тому реалізація проекту нового будівництва полігону твердих побутових відходів (ТПВ) та сміттєсортувального комплексу і допоміжних споруд потужністю 195 тис. т. ТПВ/рік дозволить мінімізувати їх негативні впливи на навколишнє природне середовище, а також створити безпечні умови для проживання та життєдіяльності населення Львівської області.

Анонім
2022-09-15 20:38:28

Запуск цього Австрійського проєкту, під керівництвом др. Чернера Крістіана, у життя - це надзвичайно важливо для нашого регіону, ОТГ зокрема, так як будуть реальні щомісячні доходи для нашої громади, які зможем використати на благо і добробут всіх мешканців ОТГ, і також перш за все можливість впровадити європейський підхід управління відходами в Україні та зробити ще один крок до членства в Єропейському Союзі. Зокрема запровадження ієрархії поводження з відходами передбачено нашої Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Без проведення даних змін, ми не можемо стати повноцінною частиною Європейської спільноти. Україна, як справжній представник європейського суспільства, заслуговує на те, щоб такі важливі напрацювання в галузі екологічної безпеки набували широкого застосування.

Олена Лоза, журналіст телеканал LIVE
2022-09-15 18:09:23

В нашій країні війна! Так! Але життя продовжується, і ми ще більше повинні дбати зараз про екологію, адже це тривалість життя наших дітей та нас з вами. Окупанти як тільки можуть намагаються нас труїти, але ми з вами повинні турбуватися про себе. Військові роблять свою справу на фронті, а ми маємо підтримувати країну, як можемо, з усіх сторін! Й надважливо зараз аби європейські цінності стали й нашими цінностями! У Європі сортування та переробка сміття це норма, для нас - більше дивина ..Ми з паном Крістіаном Чернером робили програму про страшний забруднювач екології - Сміттєспалювальний завод Енергія (https://youtu.be/9puYIPMInlM ) . Пан Крістіан показував, які заводи з переробки сміття будує ВІН. Там, де знаходиться захоронене сміття - квітнуть дерева, співають пташки та розгулюють олені. Пан Крістіан має великий досвід будівництва подібних підприємств, це дуже активна та чесна людина, я спілкуюсь з ним впродовж довгого часу, і розумію що він професіонал своєї СПРАВИ, якою доречі живе! І я мрію, щоб по всій Україні більше не було сміттєзвалищ, і вірю, що це потрібний для Нас, УКРАЇНЦІВ проєкт!!!!

Анонім
2022-09-15 16:31:42

Ми - сільськогосподарська компанія. Поруч з нашими полями знаходиться сміттєзвалище. Багато поліетиленових пакетів летить на наші поля, і забруднена дощова вода просочується в ґрунтові води, тому що нічого не захищено. Це жахливе видовище і негідне країни, яка хоче вступити до ЄС.

Pyvovarchuk Bohdan
2022-09-15 11:38:37

Україна -найбільша країна в Європі. При цьому 7% нашої території займають сміттєзвалища. З кожним роком ситуація з відходами стає все гіршою. Щорічно на українські смітники відправляється близько 10 млн тон сміття. Близько 30-40 % цього сміття можна переробляти. Українські політики та керівництво держави окрім гасл про перспективи рішення цього екологічного колапсу нічого не можуть вдіяти або мають брак знань для його вирішення. Австрійське Підприємство Гігаджоуль під керівництвом доктора Крістіана Чернера має 45 річний досвід у сфері утилізації та переробки відходів. Проєкт є просто унікальним вже з тої точки зору, що він на сьогодні в Україні є перший а час, котрий потрачений для його реалізації це 10 років невтомної праці великої кількості людей. Окрім цього це ще і інвестиції в чистоту довкілля нашої землі та створення робочих місць, що є вкрай важливо сьогодні в Україні . Я сподіваюся, що нашим людям та керівництву Львівщини стане розуму підтримати та зреалізувати даний проєкт , адже ми на цій землі гості і маємо відповідно поводитися як гості. Також залишити нашим дітям після себе чисту землю

Софія
2022-09-14 23:50:10

Моя сім'я сортує побутові відходи вже давно. Останні 7-10 років точно. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, ми виїхали до Німеччини. Я з приємністю для себе відмітила, що розумію, як правильно викидати сміття. Також мені дуже подобається порядок збору та вивозу відходів, а саме двічі на місяць вивозяться контейнери з паперовими та залишковими відходами. І двічі на тиждень вивозиться ЖОВТИЙ МІШОК, пластик та упаковка. Біо відходи ми висипаємо окремо у власний контейнер в саду. Все логічно, впорядковано, охайно. Я дуже хочу, щоб подібний проєкт стартував в Україні. Таким чином, ми ще раз підтвердимо те, що ми частина Європи, європейська держава, яка розвивається та прагне досягти успіху. Пам'ятаємо, що чисто не там де прибирають, а там - правильно поводяться зі сміттям!

Оксана Заїка
2022-09-14 23:35:21

В Україні на сьогоднішній день більше 6000 невпорядкованих сміттєзвалищ. Цей проєкт СУПЕР, він буде прикладом для нас по всій УКРАЇНІ! Це про наше чисте довкілля! Про наше здорове життя та здорове життя наступних поколінь!

Сергій Меркулов
2022-09-14 23:33:29

Враховуючи тяжку екологічну ситуацію в регіоні та відсутність сучасного смітьезвалища, цей проект є дуже вчасним та актуальним. Дякуючи наполегливій роботі пана Чернера з'явився цей проект. Дуже хотілося щоби цей проект був реалізований і не загинув в глибинах бюрократичної машини.

michaela macharik
2022-09-14 22:00:31

We are foreign investor - Czech-German automotive production company employing almost 200 people in Stryi region. We daily fight in our production with trash and we are surprised how much communal trash can be produced by our people only during working hours - not coming from production activity but only human needs. It is really necessary to speed up the procedure and to start people learn how correctly sort the trash, ensure the correct and in-time collecting and to build the waste disposals following the western/EU standards, rules and regulations. You have a very beautiful still virgin nature, do not let that to be destroyed by only wrong waste sorting and lack of landfill. This is the easiest and the cheapest thing you can make for your country. But if you continue to dirty your streets, fields and woods with trash sacks full of trash from your homes, will be very hard for your nature to get back to its beauty.

Олена Грицько, БФ"Карітас-Львів УГКЦ"
2022-09-14 17:23:03

Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» дякує власнику ПП «Гігаджоуль» Україна п.Крістіану Чернеру та Карітас дієцезії Грац-Зеккау (Австрія) за надану матеріальну допомогу для забезпечення необхідними продуктами харчування потребуючих родин Львівщини та внутрішньо-переміщених осіб, які постраждали від російської агресії. Завдяки вашій допомозі ми змогли забезпечити 1700 сімей нашої області соціальними наборами, до яких входили основні продукти харчування. Ми передали цю допомогу через 23 парафії нашого краю і отримали щиру подяку від населення, а також від місцевої цивільної та духовної влади. А вкладення інвестицій в нашу економіку та збереження екології нашої країни є дуже важливим внеском ПП «Гігаджоуль» Україна. Щиро дякуємо за допомогу!

Ярослав Буряк
2022-09-14 16:28:24

Дуже важливий проект для громади. Переробка та утилізація сміття як і питання екології загалом перебувають нажаль на низькому рівні у нашій країні. Реалізація цього проекту надасть змогу громаді покращити екологічний вплив, створить додаткові робочі місця та збільшить надходження від місцевих податків у бюджет громади. Європейський підхід п. Чернера та досвід впровадження аналогічних проектів у країнах Європи стане у нагоді що дозволить побудувати сучасний переробний комплекс який відповідатиме Євростандартам.

Микола
2022-09-14 15:50:00

Такі проекти вкрай важливі, враховуючи хаос у галузі вивезення, зберігання та необхідності подальшої утилізації сміття. Крістіан Чернер володіє багаторічним прикладним досвідом у вказаній проблематиці, що базується на практичній роботі у країнах ЄС: Австрії, Чехії та Угорщині. Більше того, такі проети - це інвестиції, нові робочі місця, податки до бюджету.

Коржелецький Микола Васильович
2022-09-14 15:46:07

Надважливо не тільки для Львіської області залучати іноземний досвід в сфері сміттєпереробноі індустрії, а також і для Києва та Київської області потрібно залучити такий досвід. Адже свідомий підхід громадян до питання сортування побутового сміття почався вже по всій Україні. На мою думку утриманням полігонів потрібно вивести з комунальних підприємств і віддати в приватні структури, які мають досвід поводження з відходами не один десяток років, для того щоб був лад у цій діяльності. Чиновники Львівської області нарешті зрозуміли що роблять правильну річ для людей, що віддали це направлення компанії яка розуміється в поводженні з відходами.

Олена Матусова
2022-09-14 14:25:24

Надважливо для України залучати іноземний досвід в сфері сміттєпереробноі індустрії. Адже, більшість европейських країн мають багаторічний успішний досвід збереження належного рівня екології саме завдяки свідомому підходу громадян до питання сортування побутового сміття. Перебуваючи 3 місці в австрійському селищі Локенхаус разом з сестрою та нашими дітьми, я була вражена наскільки відповідально місцеві жителі ставляться до даного питання. Пан Крістіан Чернер, власник компанії «GIGAJOULE” люб’язно забезпечив мою родину комфортними умовами перебування в іншій країні, де ми дуже швидко адаптувалися та перейняли основні місцеві правила. Звичка до сортування сміття сформувалася швидко. Виявилося це зовсім не складно, а розуміння який вклад в екологіію ми робимо звичайними діями мотивувало до того, щоб і українці мали можливість жити в чистій країні ! Вдячна за ініціативу створення проєкту в Україні !

Гонтар Алла Анатоліївна
2022-09-13 22:44:21

Цей проект є надважливим для України! І під час війни також. Для реалізації його потрібно досвід і інвестиції, звичайно, витримка . Екологія і стан поводження зТПВ низький. Зичу ВСІМ причетним до реалізації проекту стійкості та підтримки на всіх рівнях. Нехай все вдасться на високому професійному рівні! Слідкуватиму за реалізацією! Удачі !

Гонтар Алла Анатоліївна
2022-09-13 22:42:42

Цей проект є надважливим для України! І під час війни також. Для реалізації його потрібно досвід і інвестиції, звичайно, витримка . Екологія і стан поводження зТПВ низький. Зичу ВСІМ причетним до реалізації проекту стійкості та підтримки на всіх рівнях. Нехай все вдасться на високому професійному рівні! Слідкуватиму за реалізацією! Удачі !

Завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Національного університету "Львівська політехніка", доктор технічних наук, професор,
2022-09-13 21:52:11

З великим задоволенням взнав що європейський досвід поводження із твердими побутовими відходами починає впроваджуватись в Україні. Шановні друзі, пора зрозуміти, що наше сміття потрібно утилізувати на нашій же території - ні в інші країни ні на інші планети його возити нерентабельно. Питання лише в тому щоб технології утилізації були еколого безпечними, не шкодили довкіллю і населенню. Пощастило бути на сміттєпереробному заводі, який розташований в центральній частині Відня - гордість міста... А забезпечення занятості населення на новому виробництві, податки, які йдуть на рахунок територіальної громади - важливий позитивний аспект. Підтримую ініціативу і щиро радий приходу в Україну інноваційних європейських технологій.

Неллі
2022-09-13 20:53:28

Україні потрібні такі об'єкти, країну потрібно очистити, потрібно контролювати неконтрольоване викидання відходів, які забруднюють ліси та струмки!

Анонім
2022-08-29 13:40:13

Шкода що мешканців Бору-Кунинського взагалі не питали про отримання згоди… Мешканці Бору-Кунинського категорично проти цього авантюрного проекту!!!

Анонім
2022-08-09 11:55:57

Добрий день! Чи буде організована поїздка для мешканців Бору-Кунинського на оглядову екскурсію до Австрії для ознайомлення з практичним досвідом великих сміттєпереробних заводів?

Відповідь адміністратора:

Доброго дня! На запрошення ПП "ГІГАДЖОУЛЬ" спільно із Добросинсько-Магерівською сільською радою організовано поїздку до Австрії 15 серпня для відвідування та огляду великих сміттєпереробних заводів. На сьогодні групу сформовано з мешканців сіл Бір-Кунинський та Кунин, а також прилеглих сіл.

2022-08-09 12:08:28

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь