Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо зобов'язання громадян на заключення договору на вивіз сміття

Дата: 21.07.2022 16:20
Кількість переглядів: 692

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

 

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

 

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів -тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

За результатами проведеного конкурсу вивезення ТПВ з території населених пунктів Добросинсько-Магерівської територіальної громади здійснюється ТзОВ «Ековей Вейст Менеджмент»

Дане підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території громади договори на вивезення твердих побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

 

Відповідно до рішення сесії сільської ради від 02.07.2021 № 5 «Про затвердження Правил благоустрою території населених пунктів
 Добросинсько-Магерівської сільської ради» до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів притягаються особи винні у:

  • забрудненні (засміченні) території населених пунктів територіальної громади;
  • порушенні правил складування, зберігання, розміщенні, транспортуванні, утилізації та використанні відходів;
  • відсутність у суб’єктів благоустрою договорів на вивіз ТПВ і ВГС зі спеціалізованими організаціями, підприємціями;
  • створення смітників, самовільне скидання побутових відходів, будівельного сміття, відходів виробництва у невідведених для цього місцях

 

Правила з благоустрою, відповідно до яких громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. А отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою громадські інспектори та  уповноважені особи виконавчого комітету мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

 

Тобто, зазначені вище закони є  підстави для притягнення до відповідальності за не заключення договору на вивіз сміття.

 Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та «Правил благоустрою території населених пунктів Добросинсько-Магерівської сільської ради» тягне за собою адміністративну відповідальність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь