Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ, ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧІВ ТА ОРЕНДАРІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК

Дата: 21.07.2022 15:28
Кількість переглядів: 505

      Фото без опису

      Земля — національне багатство суспільства, основний засіб виробництва у сільському господарстві. Водночас земля є і просторовим базисом життя людей з містами, селами, підприємствами, мережею доріг та іншими життєво необхідними комунікаціями.

      Особливу небезпеку для  збереження, охорони і відтворення земельних ресурсів становить розповсюдження карантинних бур’янів ( амброзія полинолиста, повитиця польова, борщівник Сосновського та інших). Це шкідливі адвентивні види, яких немає на території країни або вони наявні обмежено і які контролюють спеціальними заходами. Карантинні бур’яни поширюються разом із насінням культурних рослин та іншими способами. Цьому сприяють переміщення великих обсягів посадкового матеріалу, продовольчого та фуражного зерна всередині країни та через кордон.

       З метою вжиття заходів по боротьбі з бур’янами Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». (Документ 1423-IX у Редакції від 09.06.2022 р.) внесено зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення, а саме статтю 52 доповнено частиною другою такого змісту: «Невжиття заходів по боротьбі з бур’янами - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

      Тому, власники, землекористувачі та орендарі земельних ділянок зобовязані підтримувати порядок на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях, проводити усі необхідні заходи боротьби з небезпечними бур'янами. Оскільки, несвоєчасна локалізація вогнищ цих рослин призводить до розповсюдження їх на значній території і, в подальшому, до втрат у сільському та лісовому господарстві та необхідності вжиття додаткових високозатратних заходів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь