Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Галузі економіки: де найбільше вакансій і з якою зарплатою?

Дата: 15.06.2022 11:13
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

Галузі економіки: де найбільше вакансій і з якою зарплатою?

На початку червня цього року Львівська обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 3,5 тис. вільних робочих місць і вакантних посад.

За галузями економіки третина пропозицій працевлаштування залишалася на підприємствах переробної промисловості. Понад півтисячі вакансій налічувалося у закладах оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів. Майже триста вільних місць праці – у сфері транспорту, складського господарства, поштової та курєрської діяльності, стільки ж – в установах державного управління й оборони, обовязкового соціального страхування. На пятій сходинці за кількістю вільних місць праці – опинилися фірми, що займаються постачанням електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, їм бракувало 270 працівників. Понад 150 співробітників шукали установи охорони здоровя та надання соціальної допомоги.

Аналіз пропонованих працедавцями заробітних плат засвідчив, що у перші дні літа найвищу середню винагороду – 13,1 тис. грн – пропонували установи, що спеціалізуються на професійній, науковій та технічній діяльності. Майже 13,0 тис. грн у середньому готові платити потенційним працівникам компанії, що займаються водопостачанням, каналізацією та поводженням з відходами. У галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря середній розмір зарплати становив 12,4 тис. грн, дещо менший – понад 10,4 тис. грн – заробіток у сільському, лісовому та рибному господарствах.

Загалом станом на 01.06.2022 року середній розмір заробітної плати, зазначений працедавцями в актуальних вакансіях, становив 9,5 тис. грн, що на 1,3 тис. грн більше, аніж було станом на аналогічну дату торік.

За професіями найбільше на Львівщині бракує швачок, водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, поліцейських та операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь