Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Аграрії мають право на компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 07.06.2022 14:05
Кількість переглядів: 157

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

Аграрії мають право на компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

 

Аграрії України у цьому році можуть отримувати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Це питання є особливо важливим під час проведення жнивної кампанії та на початку сезону збирання плодоовочевої продукції в підприємствах, повідомили в департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

«Львівщина продовжує щоденно приймати вимушено переселених осіб (ВПО) і сьогодні доволі гостро стоїть питання їх працевлаштування. У той самий час аграрії області шукають сезонних робочих на свої плантації. Наше завдання поєднати ці інтереси і ми це робимо у тісній комунікації між виробниками, центрами зайнятості та територіальними громадами, які надали прихисток внутрішньо переселеним особам»,- зазначила Tetiana Hetman, директор департаменту.

Як пояснили в обласному центрі зайнятості, для вирішення питання працевлаштування переселених осіб Урядом України з резервного фонду виділені кошти для компенсації витрат роботодавців.

«Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування ВПО»,- повідомив Василь Барилюк, керівник обласного центру зайнятості.

Станом на 03.06.2022 року 202 роботодавців подали документи до Львівської обласної служби зайнятості для отримання компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 399 осіб, що офіційно визнані внутрішньо переміщеними.
Для реалізації урядової програми Львівська область вже профінансована на суму 559,0 тис. грн.

За галузевою ознакою в основному пакети документів для отримання державної допомоги подали суб’єкти господарювання переробної промисловості (виробництво), заклади оптової та роздрібної торгівлі, організації харчування, установи, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, професійної, наукової та технічної діяльності, сільського господарства та будівництва тощо.

З детальною інформацією про порядок компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО можна ознайомитись у презентації.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь