Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Своєчасна сплата податків – обов’язок кожного!

Дата: 01.06.2022 10:15
Кількість переглядів: 229

Фото без опису

Своєчасна сплата податків – обов’язок кожного!

Враховуючи сьогоденні виклики, які ставляться перед державою в умовах воєнного стану, нагадуємо платникам податків про необхідність своєчасної сплати самостійно нарахованих або донарахованих контролюючим органом сум податкових зобов’язань та звертаємося до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити сплату податкових зобов’язань.

Підпунктом 69.1 ПКУ встановлено, що у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок він звільняється від відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Але це стосується саме тих платників, які не можуть виконувати свої обов'язки!

Також наголошуємо:

- підприємство, яке не має відокремлених структурних підрозділів, а має власні або орендовані приміщення (будівлі) в різних регіонах України, в яких працюють наймані працівники такого підприємства, повинно сплачувати податок на доходи таких фізичних осіб до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) власних або орендованих приміщень (будівель), незважаючи на відсутність у такого суб’єкта господарювання структурних підрозділів;

-у разі нарахування (виплати) доходів інших, ніж заробітна плата, у тому числі дивідендів, фізичним особам, які одночасно є працівниками неуповноваженого відокремленого (структурного) підрозділу, податок на доходи, утриманий з таких доходів, повинен перераховуватися до відповідного бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) такого відокремленого (структурного) підрозділу;

-податковий агент (юридична особа, її відокремлений підрозділ), який нараховує (виплачує) дохід фізичній особі за надання нею в оренду рухомого, нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплачує (перераховує) податок на доходи фізичних осіб до відповідного бюджету за своїм місцезнаходженням (основним місцем обліку)).

Актуальною темою у нинішніх кризових умовах - є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація конституційних гарантій в оплаті праці та заходів щодо недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства.   

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання. Проте, деякі роботодавці ігнорують зазначені норми і змушують робітників працювати без оформлення трудових відносин, видають працівникам зарплату готівкою «у конвертах». З таких «тіньових» заробітків не утримуються податки та не сплачуються страхові внески до Пенсійного фонду.

Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення. Це дозволить зняти соціальну напругу, а громадянам отримати реальну соціальну підтримку. Пропонуємо Вам невідкладно укласти належним чином трудові відносини з своїми найманими працівниками.

Враховуючи вищезазначене, закликаємо всіх платників податків, які здійснюють свою діяльність на території Добросинсько-Магерівської сільської ради, до своєчасної та у повному обсязі сплати всіх податкових зобов’язань, що забезпечить безперебійне функціонування комунальних підприємств і закладів, соціальної сфери та дасть змогу вчасно здійснювати соціальні виплати населенню нашої громади.

Дякуємо за відповідальність та розуміння!

 

                                                            Добросинсько-Магерівська сільська рада

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь