Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Будьмо свідомими громадянами України, бережімо природу та самовільно не рубаймо захисні лісонасадження!

Дата: 14.04.2022 12:15
Кількість переглядів: 386

Фото без опису
 
Будьмо свідомими громадянами України, бережімо природу та самовільно не рубаймо захисні лісонасадження!
 
Добросинсько-Магерівська сільська рада закликає мешканців громади дотримуватися природоохоронного законодавства щодо збереження захисних лісонасаджень, які ростуть у смузі відведення залізниць уздовж залізничних колій.
 
Указом Президента України № 64/2022 введено воєнний стан із 5:30 24.02.2022. Територіальними громадами області створено місцеві підрозділи територіальної оборони, які не належать до територіальної оборони ЗСУ, але потребують ділової деревини для будівництва блокпостів.
За інформацією Державного агентства лісових ресурсів України, державні лісові господарства наразі повністю забезпечують потреби Збройних сил України в лісопродукції.
Захисні лісонасадження, які ростуть у смузі відведення залізниць уздовж залізничних колій виконують різноманітні функції (частина складного колійного господарства залізниць та інженерних споруд; захист від ерозії ґрунтів, від наслідків можливих аварій, зменшують шумове навантаження, вбирають шкідливі гази, пил тощо) та створювалися за спеціальними схемами посадки для їх виконання.
Відповідно до постанови КМУ від 16.05.2007 № 733 захисні лісонасадження, розташовані у смугах відведення залізниць, належать до категорії захисних лісів, а згідно постанови КМУ від 23.05.2007 № 761 щодо них встановлюється обмежений режим лісокористування за площею і шириною лісосік, термінами примикання, застосування окремих систем і способів рубок.
 
Відтак, згідно зі статтею 246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, - карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
Також є підстави для подання прокуратурою позовів щодо відшкодування шкоди, завданої лісу внаслідок незаконних рубок (штраф за одне незаконне зрубане дерево, в середньому складає 5 тис. грн).
Будьмо свідомими громадянами України, бережімо природу та самовільно не рубаймо захисні лісонасадження.

Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь