Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важлива інформація щодо компенсації комунальних послуг за внутрішньо переміщених осіб

Дата: 07.04.2022 12:32
Кількість переглядів: 394

Фото без опису

Важлива інформація щодо компенсації комунальних послуг за внутрішньо переміщених осіб

 Відповідно до постанови КМУ від 19 березня 2022 р. № 333 з метою обєднання спільних зусиль у забезпеченні наших громадян безпечним прихистком діє соціальний проєкт Прихисток. Це проєкт по розміщенню українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

Проєкт має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом і прихистити усіх внутрішньо переміщених співгромадян.

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно подати заяву до відділу ЦНАП  Добросинсько-Магерівської сільської ради або через сайт https://prykhystok.gov.ua/ про готовність прийняти у себе переселенців.

 Що потрібно зробити власникам житла (які безоплатно надають житло),  щоб отримати компенсацію за  тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб?

 Крок №1.

Звернутися у відділ ЦНАП Добросинсько-Магерівської сільської ради  (з 8.30 до 17.00 години, тел. +380975188054).

З собою мати:

  • Власний паспорт
  • Ідентифікаційний код.
  • Реквізити банківського рахунку.
  • Документ, що підтверджує право власності на житло
  • Заява (заповнюється на місці) у якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу та довідка ВПО (яка видається відділом соціального захисту населення Добросинсько-Магерівської сільської ради).

 Крок №2.

2.1 Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до відділу ЦНАП Добросинсько-Магерівської сільської ради за місцем розташування жилого приміщення заяву.

2.3. Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.

Крок №3.

3.1. Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради проводять перевірку (верифікацію) наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, зокрема електронних документів), а також перевіряють дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

3.2 Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі — людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь