Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роботою забезпечено майже 1000 осіб з інвалідністю

Дата: 02.12.2021 12:51
Кількість переглядів: 367

Роботою забезпечено майже 1000 осіб з інвалідністю

 

Не співчуття потребують особи з інвалідністю, а розуміння того, що вони є повноцінними членами громади й прагнуть реалізувати творчий потенціал у суспільному житті, стати потрібними, допомагати іншим, віднайти своє «я», у тому числі й у сфері праці. У цьому щоразу переконуються посадовці служби зайнятості, до котрих звертаються жителі області по допомогу у пошуку місця праці з урахуванням стану здоровя, протипоказів до виконання певних видів робіт і рекомендацій медико-соціальної експертної комісії.

– Упродовж одинадцяти місяців поточного року соціальні послуги служби зайнятості з метою працевлаштування отримали 5,7 тис. осіб з інвалідністю. Із них майже тисячі вдалося знайти місце праці на постійній основі, сотню – забезпечити громадськими та іншими роботами тимчасового характеру, чотирьом – надати одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи, – повідомив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, щомісяця служба зайнятості оперує інформацією про наявність в області 5-6 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Серед цих пропозицій не завжди є прийнятна робота для осіб з інвалідністю. Тому таким клієнтам надаються профорієнтаційні послуги, мета яких – визначити, яка сфера діяльності їм підходить з урахуванням індивідуальних рекомендацій медиків.

Якщо для відвідувачів з особливими потребами відсутні варіанти працевлаштування, пропонується професійне навчання. У січні-листопаді за скеруванням служби зайнятості навчалося понад 300 безробітних з інвалідністю. Здебільшого вони підвищували кваліфікацію за професією «оператор котельні», «машиніст (кочегар) котельної», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», здобували фах монтажника сантехнічних систем і устаткування, верстатника деревообробних верстатів, манікюрника, а також стажувалися на робочих місцях продавця, касира торговельного залу, швачки, вишивальниці, машиніста пакувальної машини та ін.

На початку грудня роботу за сприяння служби зайнятості шукали 1,3 тис. безробітних з інвалідністю, у тому числі понад 700 жінок, 130 – молодь віком до 35 років, майже 600 – жителі сільської місцевості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь