Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома страхувальників!

Дата: 01.06.2021 14:59
Кількість переглядів: 566

 

Звітність з ЄСВ з типом «Довідковий»

 

Жовківське відділення УВД ФССУ у Львівській області нагадує, що Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» передбачено, що подавати звітність про нарахування ЄСВ слід у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб.

Тобто, замість щомісячного звіту з ЄСВ та квартальної форми № 1ДФ, роботодавці за І квартал 2021 року здавали нову форму звітності «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску», тобто об'єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та ВЗ.

Водночас з метою недопущення порушення прав застрахованих осіб на своєчасне отримання соціальних виплат впроваджено Розрахунок та додатки до нього, що містять персоніфіковані відомості, з типом «Звітний» як «Довідковий».

Податковий розрахунок типу «Довідковий» – це розрахунок, який подається платником єдиного внеску з типом «Звітний», у додатках якого наявна інформація для призначення застрахованим особам матеріального забезпечення, страхових виплат.

У рядку 035 додатка 1 до Податкового розрахунку «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (далі – Д1) обирається необхідна позначка:

• для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат – у разі подання Д1 у складі Податкового розрахунку з типом «Звітний» як «Довідковий» для призначення матеріального забезпечення, страхових виплат застрахованим особам.

Враховуючи зазначене, податковий розрахунок типу «Довідковий» подається протягом звітного кварталу в разі призначення матеріального забезпечення чи страхових виплат застрахованій особі.

Що стосується термінів подання Розрахунку, то доцільно робити це до подання заяви-розрахунку на виплату допомоги до органів Фонду.

Тут варто нагадати, що заяву-розрахунок потрібно подати протягом 5 робочих днів з дня підписання комісією (уповноваженим) протоколу соцстрахування. У свою чергу, комісія проводить засідання згідно із затвердженим планом, але не рідше двох разів на місяць. Що стосується уповноваженого, він розглядає питання страхових виплат у міру надходження відповідних документів і приймає рішення після їх оцінки.

Отже, після того, як буде складено протокол, слід подбати не тільки про подання заяви-розрахунку до Фонду, але й «Довідкового» Розрахунку до органу податкової служби за основним місцем обліку страхувальника.

 Для отримання додаткових роз’яснень просимо звертатись у Жовківське відділення УВД ФССУ у Львівській області за телефонами: 03252 6-10-82, 6-10-83.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь