Добросинсько-Магерівська громада
Львівська область, Львівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як подати заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. № 5ДР через Електронний кабінет?

Дата: 24.10.2022 14:14
Кількість переглядів: 211

У Жовківській ДПІ відбувся тренінг для платників податків, як подати Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за ф. № 5ДР через Електронний кабінет та підключення до сервісу InfoTAX

Жовківська ДПІ повідомляє, що в електронному вигляді заява про внесення змін до Державного реєстру за ф. № 5ДР (далі – Заява за ф.  5ДР) подається через меню: «ЕК для громадян»/«Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО)».

Форма № 5ДР приватної частини Електронного кабінету доступна за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. Також вхід в приватну частину Електронного кабінету можна здійснити через офіційний вебпортал ДПС: http://tax.gov.ua, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Для приєднання до заяви за ф. № 5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

 

Контролюючий орган видає реєстраційний номер облікової картки платника податків в термін протягом 3-х робочих днів.

Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяви за ф. № 5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

З рекомендаціями щодо подання заяви за ф. № 5ДР через Електронний кабінет можна ознайомитися у пам’ятці, яка наведена нижче.

На завершення податківці показали присутнім як підключитися до сервісу «InfoTAX». Підключення  можливе через месенджери Telegram та Viber. Потрібно знайти InfoTAX (бот), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації, скориставшись електронним цифровим підписом, або за допомогою послуги ID-банкінгу, який є найпростішим способом  підключення для громадян та фізичних осіб-підприємців. 

«InfoTAX» – це продовження розпочатого ДПС курсу на максимально дистанційне спілкування з платниками податків та якісно новий рівень послуг. Комфортність спілкування з податковою службою, швидкість та зручність отримання податкової інформації через «InfoTAX» є не просто черговим кроком ДПС у напрямі цифровізації, а відповіддю на запит платників у мобільності отримання послуг.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь